Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Paznauntal

Dankzij de omringende bergen kun je tijdens een vakantie in het Paznauntal genieten van spectaculaire vergezichten over Tirol. Maak bijvoorbeeld een autorit langs de haarspeldbochten rondom dit dal in Oostenrijk. Je wordt tijdens een tocht over de Silvretta Hochalpstraβe getrakteerd op een uitzicht over alpenweiden en stuwmeren als Vermunt. Liever op actieve wandelvakantie? Dan is de 'Culinaire Jacobsweg' een aanrader!

Populaire bestemmingen

Op autovakantie in het Paznauntal

Het Paznauntal is een van de meest zuidelijke dalen van Oostenrijk in Tirol, gelegen op circa 10 uur rijden. Het wordt gesierd door groene alpenweiden vol paardenbloemen en de slingerende Trisanna, een rivier die dwars door het dal voert. Dit is in schril contrast met de omringende bergmassieven, zoals Verwall en de Silvretta, waarvan de toppen worden bedekt met een dik pak sneeuw. Veel natuurliefhebbers boeken ook een vakantie naar het Paznauntal vanwege de vele haarspeldbochten, die als het ware tegen de bergwanden aan kleven. Een van de meest geliefde routes voor een autovakantie is die van de Silvretta Hochalpstraβe met maar liefst 34 haarspeldbochten. Deze weg, waar stuwmeren als Vermunt en 3000 meter hoge bergen als Piz Buin elkaar afwisselen, verbindt het Paznauntal in Tirol met Montafon in Vorarlberg.

Een actieve wandelvakantie langs de Culinaire Jacobsweg

Hoewel het Paznauntal beschikt over veel panoramische autoroutes, is dit dal ook een geschikte bestemming voor een actieve wandelvakantie in Tirol. Boek bij TUI bijvoorbeeld een appartement in Ischgl, dat de ideale uitvalsbasis is om de wandelpaden te verkennen. Een voorbeeld van zo'n wandeling is de 'Culinaire Jacobsweg', waarbij je goed eten combineert met een prachtige wandeling door de Alpen. Bij deze wandeling, die al 7 zomers lang wordt georganiseerd, passeer je in totaal vier berghutten. Topchefs maken hier met lokale producten een aantal smaakvolle gerechten voor je klaar. Proef tijdens een vakantie in het Paznauntal bijvoorbeeld eens het knapperige buikspek met romige aardappelcrème. Echt een topper!

Bekijk alle vakanties Paznauntal (8)