COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Taormina

Vakantie Taormina

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Sicilië
  4. Taormina

Laat je betoveren door het fenomenale uitzicht over de helderblauwe Middellandse Zee en de Etna vulkaan tijdens een vakantie in Taormina. Deze schilderachtige stad bevindt zich op een hoge rots aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië. Ook aan bezienswaardigheden hebben ze hier geen gebrek. Neem een kijkje bij het Theatro Greco-Romano. Of bezoek het Parco dell'Etna en bewonder de kraters bij de vulkaan.

Schilderachtig Taormina

Taormina ligt op een rots aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië. Het fonkelende water van de Middellandse Zee en het fenomenale uitzicht op de Etna vulkaan vormen een aantrekkelijk decor. Het is dan ook geen wonder dat deze stad zo'n geliefde bestemming is voor een zonvakantie in Italie. Tel daar het schilderachtige centrum bij op en je begrijpt waarom je tijdens een vakantie in Taormina ogen tekort komt om alle mooie plekjes te bewonderen. De beste plek om te beginnen is de Corso Umberto, de hoofdstraat van Taormina die zich uitstrekt van de Porta Messina tot aan de Porta Catania. Struin langs de gezellige cafés en ga op onderzoek uit in de omliggende buurtjes. Dwalend door de smalle straatjes kom je vanzelf uit bij het Piazza del Duomo, het centrale plein waar je de indrukwekkende San Nicolo kathedraal kunt bewonderen.

Theatro Greco-Romano

Een ander indrukwekkend stukje architectuur dat je niet mag missen tijdens een vakantie in Taromina is het Grieks-Romeinse theater, het Teatro Greco-Romano. Het theater is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Taormina en in de zomer wordt het nog steeds gebruikt voor voorstellingen en concerten. Maar ook wanneer er geen uitvoering is, is het imposante theater zeker een bezoekje waard. Vanuit het halfronde theater heb je een spectaculair uitzicht over de zee en de Etna vulkaan.

Beklim de Etna

Over de Etna gesproken, wist je dat je de vulkaan ook kunt beklimmen? Vanaf het hotel van TUI in Taormina is het nog geen anderhalf uur rijden naar het Parco dell'Etna, het natuurpark waar de imposante vulkaan zich bevindt. Goed om te weten: wie bij TUI een rondreis door Sicilië boekt, kan deelnemen aan een georganiseerde excursie naar de Etna. Bewonder de indrukwekkende kraters en het maanlandschap rondom de vulkaan. Een onvergetelijke ervaring!

Bekijk alle vakanties Taormina (2)