NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Burgh Haamstede

Genieten van een zwoel briesje op de verschillende stranden, het geruis van de Noordzee en Zeeuwse mosselen; dat is een vakantie Burgh Haamstede in een notendop. Hier geniet u van een zonvakantie op eigen bodem, aan de Schouwse kust. Op het lange zandstrand kunt u gebruik maken van diverse watersporten, terwijl u in de verte de Westerlichttoren ziet schitteren.

De zonzijde van Nederland

Geniet van een vakantie in Burgh Haamstede, gelegen in het westen van het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. De twee samengegroeide dorpen Burgh en Haamstede vormen samen een gezellige familiebadplaats aan de Schouwse kust. De Kop van Schouwen-Duiveland hoort tot de zonnigste gebieden van Nederland.
U vindt hier een levendig centrum met tal van winkeltjes en sfeervolle terrassen en restaurants. Strijk bijvoorbeeld neer in de gezellige Noordstraat, waar u onder de schaduwrijke kastanjebomen kunt genieten van een pannetje echte Zeeuwse mosselen.

Stranden voor ieder wat wils

Nabij het gezellige vakantiepark van TUI waar u verblijft vindt u het 17 kilometer lange strand van Burgh Haamstede kunt u genieten van een ontspannen autovakantie. Doordat het strand is onderverdeeld in verschillende zones, voldoet het strand aan ieders behoefte. Zo is er het familiestrand waar gezinnen met kinderen kunnen genieten van een fijne familievakantie, een watersportstrand waar bijvoorbeeld liefhebbers van zeilen en surfen hun hart op kunnen halen. Op het luxe strand laat u zich in de watten leggen en op het natuurstrand geniet u van de intense rust die hier heerst.

De Westerlichttoren aan de Schouwse kust

De golvende zandduinen met duinweiden, met aan de horizon de Noordzee, vormen een prachtig decor voor een romantische wandeling. Als oriëntatiepunt kunt u de vuurtoren van Haamstede nemen, welke met haar rood met witte strepen zo van een kindertekening lijkt te komen. Deze zijn te danken aan de komst van het vliegveld van Haamstede in 1934, zodat de vliegtuigen de vuurtoren altijd goed konden zien. De Westerlichttoren is zonder twijfel een van de bekendste bezienswaardigheden van Burgh Haamstede, ook doordat hij stond afgebeeld op het Nederlandse biljet van 250 gulden.

Bekijk alle vakanties Burgh Haamstede (1)