Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Oberaichwald

Stel je eens voor dat je wakker wordt in een luxe appartement en uitkijkt op sprookjesachtige bossen vol naald- en loofbomen. Tijdens een vakantie Oberaichwald word je in het zonnige zuiden van Oostenrijk zo wakker. Na het afbakken van kaiserbroodjes kun je de bossen al wandelend verkennen. Zet koers naar de Faaker See om hier te ontspannen onder de zon. Of beklim de 2.145 meter hoge Mittagskogel via steile paden.

Vakantie Oberaichwald

Oberaichwald: ontspannen aan de Faaker See

In het zonnige zuiden van Oostenrijk verblijf je tijdens een vakantie Oberaichwald middenin de natuur van de regio Karinthië. Het dorp wordt omringd door naald- en loofbomen en ook het luxe appartement van TUI staat middenin de bossen. Na het zelf afbakken van kaiserbroodjes kun je de wandelschoenen aantrekken en de bossen inlopen. Wandel bijvoorbeeld naar de Faaker See op zo’n 1,5 kilometer afstand van Oberaichwald. Bij dit zuiverste zwemmeer van Oostenrijk is een duik in het warme water een aanrader. Maar bijkomen van de wandeltocht kan ook op een van de witte strandjes langs het meer.

Een actieve klim op de Mittagskogel

Kies je ervoor om tijdens de vakantie Oberaichwald in de richting van de Sloveense grens te wandelen? Dan kun je niet om de 2.145 meter hoge Mittagskogel heen. Deze imposante berg zie je al van verre opdoemen tussen de bomen door. Via steile grindpaden en grillige rotsformaties kun je omhoog klimmen. De tocht is uitdagend en spannend omdat de afgrond dichtbij is. Voor het beklimmen van de Mittagskogel is een goede conditie aan te raden en last hebben van hoogtevrees is niet zo handig. Bijkomen kan bij terugkomst in het appartement in Oberaichwald. Zoek ’s avonds het wellnesslandschap op en kom tot rust in de sauna’s, baden en whirlpools.