Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Söll

In het dal van de Wilder Kaiser en het Hohe Salve ligt de plaats Söll. Het Oostenrijkse Tirol heeft veel activiteiten te bieden. Wandel in de omgeving van het dorp over de vier themawandelpaden of neem de gondel naar Jochstubnsee en geniet van een panoramisch uitzicht over het Wilder Kaiser gebergte. Ook leuk voor jong en oud: spendeer een middag in het belevenispark Hexenwasser waar je avontuurlijke natuurattracties beleeft.

Een vakantie in Söll: een en al traditie

In het Oostenrijkse Tirol vind je het plaatsje Söll, gelegen aan de voet van het Wilder Kaiser gebergte. Wandel door het knusse centrum van Söll, met witte huizen met houten balkons en rode bloemen die over de reling hangen. En op de achtergrond van dit tafereel zie je de witte toppen van de Hohe Salve. Eet een kaiserbroodje op het terras en laat deze omgeving even rustig op je inwerken. In de zomer zijn de temperaturen in Oostenrijk heerlijk aangenaam. Mocht je zin hebben in een verfrissende duik dan kun je in het water van de Ahornsee springen. Voor de durfallen onder ons is er ook een springtoren te vinden bij het meer.

Thema wandelen in de Wilder Kaiser

Trek er tijdens een vakantie in Söll op uit en beleef de vier themawandelingen, ook wel de Söller Sinnesrunden genoemd, waarbij je je zintuigen nodig hebt. Bij elkaar opgeteld zijn de wandelingen 23 kilometer lang, maar je kunt deze zelf opdelen in kortere stukken. Of neem de gondel naar Hochsöll. Hier vind je belevenispark Hexenwasser. Een belevenispark voor jong en oud waar het draait om water. In totaal zijn er 60 avontuurlijke attracties op de route die je van alles leren over water. Nog niet uitgewandeld? Je kunt ook nog de gondel nemen naar de Jochstubnsee. Een bergmeer in de regio Wilder Kaiser op 1650 meter hoogte. Vanaf dit meer heb je een panoramisch uitzicht over de Wilder Kaiser. Wauw! Na een actieve dag keer je met de gondel terug naar beneden, waar je en een verfrissende duik kunt nemen in het zwembad van het hotel van TUI.

Bekijk alle vakanties Söll (4)