Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Calheta

Het ontdekken van kleurrijke natuurgebieden gaat tijdens een vakantie Calheta hand in hand met luieren op een zandstrand. Calheta is een badplaats op het Portugese Madeira en ligt aan het enige zandstrand op dit ‘Bloemeneiland’. Hier kun je overdag dan ook heerlijk luieren onder de zon. Met een glaasje Aguardente rum is de vakantie helemaal compleet. Wil je meer van Madeira zien? Dat kan tijdens een rondreis met de huurauto.

Zonnige vakantie op kleurrijk Madeira

Op het kleurrijke ´Bloemeneiland´ Madeira draait het in Calheta om zon, zee en strand. Deze badplaats ligt namelijk aan het enige zandstrand op het Portugese eiland. Het 4 sterren hotel van TUI staat direct aan het strand, dus bij het wakker worden kun je meteen de slippers aantrekken. Voel het warme zand tussen je tenen knisperen terwijl je uitkijkt op het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Goed opletten, want misschien zie wel dolfijnen of walvissen voorbij zwemmen. Met een glaasje Aguardente rum is het plaatje helemaal compleet. Wil je weten hoe deze lokale rum gemaakt wordt? Bezoek tijdens een vakantie Calheta dan de Engenho da Calheta rumstokerij.

Verken de natuur van Madeira

Natuurliefhebbers doen er goed aan een rondrit over Madeira te maken. De natuurlijke zwembaden bij Porto Moniz, de botanische tuinen in de hoofdstad Funchal en het sprookjesachtige Laurissilva woud zijn het ontdekken meer dan waard. Kies bij TUI voor de rondreis Romantisch Madeira en de huurauto is bij de prijs inbegrepen. Bijkomen doe je op het strand van Calheta. Maar bij deze badplaats kun je ook de natuur induiken. Vooral de Caldeira do Santo Cristo met zijn verborgen grotten en dichte bossen is een aanrader tijdens een vakantie Calheta.

Bekijk alle vakanties Calheta (2)