Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Sloveense Alpen

Natuurliefhebbers opgelet. Stap de auto in met je favoriete wandelschoenen en een goed opgeladen camera en zet koers naar de Sloveense Alpen. Deze onontdekte regio is dankzij de turquoise gekleurde bergmeren, de beboste berghellingen en de pittoreske kasteeltjes enorm fotogeniek. Vooral om het Meer van Bled kun je tijdens de vakantie Sloveense Alpen niet heen. Romantiek is verzekerd aan dit wonderschone meer.

De schilderachtige Sloveense Alpen

Een waar natuurparadijs dat nog grotendeels onontdekt is. Dat zijn de Sloveense Alpen in een notendop. Voor rustzoekers die graag jaloersmakende plaatjes schieten van hun vakantie is dit een ideale plek. Helderblauwe meren die tussen grillige bergtoppen schitteren, kleurrijke bossen met snelstromende rivieren en heuveltoppen waar heuse kastelen pronken; het is het decor van een vakantie Sloveense Alpen. Pak de wandelschoenen in, laad je camera op, vergeet de zwemkleding niet en zet met eigen auto koers naar dit schilderachtige gebied. Na zo’n 11 uur rijden ben je er.

Romantiek aan het Meer van Bled

Hét hoogtepunt van een vakantie Sloveense Alpen is je bezoek aan het Meer van Bled. Het meer met het turquoise water is een van de mooiste plekken van heel Europa. En dat komt niet alleen door de beboste berghellingen die het meer omringen en de zwanen die er rondzwemmen. Het Meer van Bled is beroemd om het eilandje met de middeleeuwse Maria Hemelvaartskerk. Met een traditionele boot, een pletna, kun je naar het eiland varen en de fresco’s in de kerk bewonderen. Zie je jezelf daarna al zitten op het terras van het hotel aan het meer met een glas wijn? Met je partner tegenover je en de zon die langzaam achter de bergen verdwijnt is romantiek verzekerd.

Bekijk alle vakanties Sloveense Alpen (11)