Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sloveense Alpen

Vakantie Sloveense Alpen

  1. Vakantie
  2. Slovenië
  3. Sloveense Alpen

Tijdens een vakantie in de Sloveense Alpen verblijf je te midden van de weelderige natuur van Slovenië. Bijvoorbeeld in Bovec, dat vlakbij het Triglav Nationaal Park ligt, een natuurpark met ravijnen en de Sočarivier, rondom de hoge berg Triglav. Een prachtige plek voor wandelingen, kanoën of raften. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in Bled, waar op het eiland in het Meer van Bled een historische kerk en kasteel staan.

Sloveense natuurpracht vanaf het water

Wandelen door prachtige berglandschappen, maar graag wel in een wat goedkoper land? Dan is een vakantie in de Sloveense Alpen helemaal iets voor jou. De Julische Alpen, zoals dit bergmassief ook wel wordt genoemd, ligt in Italië en Slovenië en de hoogste berg is de Triglav met 2.864 meter. Verblijf je in de Sloveense plaats Bovec, dan ben je dichtbij het Triglav Nationaal Park, het natuurpark dat deze berg omringt. Wandelend door dit natuurgebied kom je langs ravijnen en het heldere water van de bronnen van de Sočarivier, terwijl je omringd bent door besneeuwde bergtoppen. Zin in meer actie? De Sočarivier leent zich perfect voor raften, canyoning en kanoën. Zo beleef je vanaf het water de Sloveense natuurpracht.

Van Hemelvaartskerk tot vruchtbaarheidsgodin

Een andere kant van de Sloveense Alpen ontdek je in Bled. Bled staat onder andere bekend om het Meer van Bled, dat in het midden een eilandje heeft. Een speciale gondel met een dakje, genaamd ‘pletna’, brengt je over de strakke spiegel naar het eilandje toe, waar een 11e eeuws kasteel staat dat is opgedragen aan de vruchtbaarheidsgodin Ziva. Ook de Maria Hemelvaartskerk uit de 9e eeuw is bijzonder met haar gouden altaar en bijzondere fresco’s. Na al die bezienswaardigheden neem je natuurlijk een heerlijke duik in het verkoelende water, voordat je weer terugkeert naar het hotel van TUI.

Bekijk alle vakanties Sloveense Alpen (11)