Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Kranjska Gora

Als natuurliefhebber kom je ogen tekort tijdens een vakantie Kranjska Gora. Dit Sloveense bergdorp ligt aan de rand van Nationaal Park Triglav dat bekend staat om zijn sprookjesachtige landschappen. Spiegelgladde meren in allerlei tinten blauw en groen, besneeuwde bergtoppen en snel stromende rivieren vormen het decor. Moe geworden van het wandelen? Stap dan de auto in voor een rit over de haarspeldbochten van de bergpas Vršič.

Kranjska Gora: Ontdek de Sloveense Alpen

Voor het bewonderen van adembenemende landschappen die nog ongerept zijn moet je in Kranjska Gora zijn. Dit bergdorp ligt aan de rand van Nationaal Park Triglav en wordt omringd door een sprookjesachtige natuur. Kraakheldere meren met diepblauw water, smaragdgroene rivieren en besneeuwde bergen vormen de hoogtepunten van een vakantie Kranjska Gora. Bewonder de natuur tijdens het raften op de Soča rivier of maak een wandeling langs de spiegelgladde meren. Je kunt ook de auto instappen voor een rit over de bergpas Vršič. Met zijn 25 haarspeldbochten en uitzichten op de Sloveense Alpen is het rijden van deze bergweg een onvergetelijke ervaring.

Een romantische dag in Ljubljana

Voor cultuurliefhebbers is het goed om te weten dat de hoofdstad Ljubljana, of Laibach, op ongeveer een uur rijden ligt van Kranjska Gora. Dankzij de middeleeuwse pleinen, historische kastelen en Romeinse stadsmuren is Ljubljana een sprookjesachtige stad. Sightseeing doe je door een boottocht te maken over de Ljubljanica rivier en de rijk versierde bruggen te bewonderen. Romantischer wordt het niet. Iets dichter bij het hotel of appartement van TUI staat het Ližnjek huis. Dit huis werd bewoond door een welvarende boerenfamilie en is een bezoek waard tijdens de vakantie Kranjska Gora. Al is het alleen al om de ‘zwarte keuken’ die geen ontluchtingskanaal had en daardoor zwart werd van de rook.

Bekijk alle vakanties Kranjska Gora (2)