Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Vitznau

De fraaie ligging van Vitznau aan de voet van de imposante Rigi en in een baai van het Vierwoudstedenmeer roept om eindeloze wandelingen! Met meer dan 200 kilometer aan routes ontdek je elke dag een ander stuk van het prachtig Zwitserse berglandschap. Voor een eerste klas uitzicht stap je tijdens een vakantie in Vitznau in de oude stoomtrein richting het hoogste punt van de Rigi. Wat een ervaring!

Wandelen in en rondom Vitznau

Een prachtig uitzicht op het Vierwoudenstedenmeer en de imposante Rigi op de achtergrond: dat is wat je ziet wanneer je aankomt bij het familiehotel in Vitznau. Dat roept om eindeloze wandelingen! Vergeet dus niet je wandelschoenen mee te nemen voor een vakantie in Vitznau. Je vindt hier maar liefst 200 kilometer aan wandelroutes, die je langs de mooiste plekjes in het Zwitserse berglandschap voeren. Zo is de prachtige meerpromenade van 2,8 kilometer een absolute aanrader. Of wandel naar het Kurpark en rust even uit in het gezellige theehuis, vanwaar je uitkijkt op de kleine haven.

Eerste klas uitzicht vanuit je wagon

Wie tijdens een actieve vakantie in Vitznau meer van de omgeving wil verkennen, brengt een bezoek aan het autovrije dorp Rigi Kaltbad. Hiervoor moet je eerst naar het naastgelegen dorp Weggis, om vanuit daar de kabelbaan te pakken naar het kuuroord Rigi Kaltbad op circa 1.450 meter hoogte. De grootste troef van deze charmante plek is het adembenemende uitzicht vanaf de Rigi. Stap hier in de oude stoomtrein en rijdt via de tandradbaan naar het hoogste punt van de Rigi. Onderweg heb je eerste klas uitzicht op het Vierwoudenstedenmeer en eenmaal bovenop de top word je getrakteerd op een schitterend panorama op de Alpen en de hele Zwitserse hoogvlakte tot aan Duitsland én Frankrijk. Wauw!

Bekijk alle vakanties Vitznau (1)