NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Noord- en Centraal Zwitserland

Tijdens een vakantie Noord- en Centraal Zwitserland treed je een roman binnen van Mark Twain. En dankzij het schilderachtige landschap mag je dat gerust een sprookjesboek noemen. Kletterende watervallen, hoge bergtoppen en groene weides met bontgekleurde bloemen vormen het decor. Dit is de ideale plek voor een actieve vakantie. Ga kanoën op het Vierwoudstrekenmeer, beklim de berg Rigi of wandel door natuurpark Thal.

Vakantie Noord- en Centraal Zwitserland
Bekijk alle vakanties Noord- en Centraal Zwitserland (9)

Het sprookjesdecor van Weggis

Het schilderachtige landschap in het noorden en centrale deel van Zwitserland laat zich goed lenen voor een actieve vakantie. De beroemde auteur Mark Twain gebruikte de grillige bergen, heldere meren en kleurrijke weiden als inspiratie voor zijn boeken. Hij noemde het dorpje Weggis zelfs 'het mooiste plekje dat ik ooit heb bezocht'. Tijdens een vakantie Noord- en Centraal Zwitserland stap je zelf een sprookjesboek binnen. Kies voor een luxe hotel in Weggis of Vitznau en maak een kanotocht over het Vierwoudstrekenmeer. Of wandel de berg Rigi op en geniet van het uitzicht. Met helder weer kun je zelfs het Zwarte Woud in Duitsland én de Alpen zien liggen.

Wandelen door natuurpark Thal

Omdat Noord- en Centraal Zwitserland nog ongerept is kun je hier in alle rust genieten van de vakantie. Tijdens het wandelen door natuurpark Thal zul je niet veel mensen tegenkomen. Thal ligt bij het dorpje Egerkingen waar je met TUI kunt verblijven in een luxe 4 sterren hotel. Bewonder de groene weides met bontgekleurde bloemen en zie de Vogelsberg boven de boomtoppen uittorenen. In de verte hoor je watervallen naar beneden kletteren. Bezoek tijdens de vakantie Noord- en Centraal Zwitserland ook eens de stad Basel voor een culturele dag uit. Basel ligt op zo'n driekwartier rijden van het hotel in Egerkingen.

Bekijk alle vakanties Noord- en Centraal Zwitserland (9)