Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Wintersport Willingen - Usseln

Toe aan een weekendje weg in de sneeuw en houd je van rust en ruimte? Dan is een wintersport Willingen-Usseln iets voor jou. Deze twee dorpjes liggen in het Duitse Sauerland nabij de bekende wintersportplaats Winterberg. In Willingen-Usselen is het een stuk rustiger en daardoor heb je alle ruimte op de 16 kilometer aan pistes op de Ettelsberg. Al kun je ook gaan langlaufen door de sprookjesachtige bossen.

Een rustige wintersport dicht bij huis

Een skivakantie dicht bij huis beleef je tijdens een wintersport Willingen-Usseln. Deze twee dorpjes liggen in het Duitse Sauerland op zo’n 3 uur rijden van de Nederlandse grens. Omdat er in skigebied Willingen-Usseln Nederlandssprekende skileraren te vinden zijn is dit een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen. En ook rustzoekers zitten hier goed. De meeste skiërs kiezen namelijk voor het nabijgelegen Winterberg. Skiën doe je in Willingen-Usseln van de 830 meter hoge Ettelsberg waar 16 kilometer aan pistes naar beneden kronkelen. Je kiest zelf of je skiet langs de besneeuwde dennenbomen of dat je recht naar beneden sjeest zonder obstakels.

Op ontdekking in romantisch Sauerland

In de wintermaanden is het Sauerland sprookjesachtig te noemen. De besneeuwde bossen ademen een romantische sfeer uit en zouden niet misstaan in een sprookjesboek. Tijdens een wintersport Willingen-Usseln kun je het landschap verkennen tijdens het langlaufen. Bijvoorbeeld over de 9,4 kilometer lange Hochheideloipe. Of stap de rodelbaan in die ’s avonds verlicht wordt. Bijkomen na de actieve dag in de sneeuw doe je in het luxe hotel van TUI. Zwem een paar baantjes in het overdekte binnenbad of schuif aan in het restaurant om te smullen van de schnitzels en bratwurst.

Bekijk alle Wintersport vakanties Willingen - Usseln (1)