Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Singlereis Wandelweekend Valkenburg

 • Nederland
Bekijk op kaart
Singlereis Wandelweekend Valkenburg
Vr 2 jul 2021 (3 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
149,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land ook, er is een grote diversiteit aan landschappen. Neem het altijd gemoedelijke Zuid-Limburg. Fraaie wandelingen door het groene heuvelland met onder andere bossen, prachtige kastelen, oneindige weilanden en de sfeervolle stad Maastricht. Natuurlijk nemen we óók de tijd om zo nu en dan ergens neer te strijken voor een welverdiend kopje koffie met een lekker stukje vlaai op een van de vele terrasjes... Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig, afwisselend én sportief tussendoortje. Dus pak in die wandelschoenen en wandel met ons mee!

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Reisduur is 3 dagen (2 nachten)
 • Single rondreis
 • Minimaal 15 deelnemers
 • Maximum 25 deelnemers
Verzorging
Goed om te weten
Wandelen
Inclusief
Exclusief
Vervoer
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Verblijf in een gastvrij hotel
 • Ons meest populaire wandelweekend
 • Ontbijt én diner inbegrepen
 • Ervaren reisleiding
 • Wandelniveau 1
 • Valkenburg
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Natuurgebied Gerendal (circa 13 kilometer)

Je reist vandaag op eigen gelegenheid (per auto of per openbaar vervoer) naar het gezellige aan de rand van Valkenburg gelegen hotel Op de Boud. Hier word je vanaf 11.30 uur ontvangen door de reisleiding (inchecken is mogelijk aan het eind van de middag, ná terugkeer van de wandeling). Het hotel biedt de mogelijkheid een eenvoudige lunch te nuttigen (niet inbegrepen) en in de huisbar of hoteltuin kan je alvast kennismaken met de reisbegeleiding en je medereisgenoten. Rond 13.00 uur starten we ons wandelweekendje met een eerste wandeling. De route van ongeveer 13 kilometer gaat via Oud-Valkenburg, door het prachtige beschermde heuvelachtige natuurgebied Gerendal en daarna langs de Geul naar Schin op Geul. Vanuit die plaats is het mogelijk de trein terug naar Valkenburg te nemen (niet inbegrepen ca. € 1,50). De liefhebbers vervolgen de route vanuit Schin op Geul langs de Geul terug naar Valkenburg (vanuit Schin op Geul is het ongeveer 5 km lopen terug naar Valkenburg). Vanavond zullen we rond 19.00 uur gezamenlijk dineren (inbegrepen) in het hotelrestaurant

hotelinformatie: Het eenvoudige, maar sfeervolle hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt landelijk, nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. Het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar bourgondische gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een wintertuin. De kamer is voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kan je een föhn aanvragen.

Dag 2: Naar Maastricht (circa 14 kilometer)

Na het ontbijt (inclusief) trekken we er lekker op uit! Vanuit het hotel maken we een wandeling van ongeveer 14 kilometer naar de sfeervolle provinciehoofdstad Maastricht. (Indien het te druk is in Maastricht zal ter plekke voor een andere route gekozen worden.) We volgen hier het Krijtlandpad. Met een extra lus van circa 3 km kunnen we een prachtig gerestaureerd kasteel en kerkje bekijken in St. Gerlach. In Maastricht nemen we natuurlijk de tijd deze mooie stad te ontdekken. Bij lekker weer strijken we neer op een van de vele terrasjes en wanneer het ietsje frisser is doen we ons tegoed aan een kopje koffie in een van de vele gezellige barretjes. Aan het eind van de middag nemen we de trein (niet inbegrepen ca. € 3,30), die ons in ruim 10 minuten weer terugbrengt naar Valkenburg. Vanuit het station lopen we vervolgens naar ons hotel. Ook deze avond schuiven we met z’n allen aan tafel om van ons diner (inbegrepen) te genieten dat in het restaurant wordt geserveerd.

Dag 3: Door het Ravensbosch (circa 15 kilometer)

Opnieuw trekken we onze wandelschoenen aan. Want ook al was dit onze laatste overnachting: er staat na het ontbijt (inclusief) en uitchecken nog wél een mooie afwisselende wandeling van ongeveer 15 kilometer op het programma. Deze wandelroute over heuvels en door dalen, voert ons door het Ravensbosch, over de Emma- en Schaelsberg en een stukje langs de Geul. Aan het eind van de wandeling strijken we natuurlijk nog even neer voor een heerlijk kopje kofje met Limburgse vlaai (niet inbegrepen). Bij terugkomst in ons hotel is het helaas alweer tijd om elkaar gedag te zeggen en afscheid te nemen van dit prachtige stukje Limburg. Wie weet zien we elkaar weer terug op een van onze andere singlereizen!

Foto (2)
Prijzen & boeken