Brazilië, Uruguay, Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala, Mexico, Verenigde Staten van America, Canada, India, Turkije, Marokko, Malta, Portugal (incl. Azoren), Spanje, Italië, Griekenland, Oostenrijk, Ierland, IJsland, Noorwegen, Zweden.
Dat ik een groep mijn enthousiasme (en kennis) over mag brengen voor betreffende land op gebied van cultuur en natuur en niet te vergeten: het culinaire. Reizen is zoveel meer dan een vakantie.
Ontdekken van: musea die ik nog niet eerder heb gezien (of nieuwe expositie), nieuwe wandelpaden ontdekken, verborgen culinair etablissement uitproberen en dergelijke om later mijn gasten te kunnen adviseren.
Er zijn er zoveel, maar om met een groep het carnaval in het Sambodromo van Rio de Janeiro mee te mogen maken maakt me nog altijd emotioneel. Geen mooier feest mogelijk en dan voel ik me als reisleider zeer gezegend dat ik dat drie maal heb mogen beleven.
Compacte speaker (geen dag zonder muziek), landkaarten, natuur boeken.
Van elk land wil ik graag meerdere recepten/kruiden om, wanneer ik weer thuis ben, mijn vrienden met spannende gerechten te verwennen. De geur en de smaak van de keuken van het land zijn een essentieel onderdeel van een reis.
Het minder ontdekte deel van het Midden-Oosten, Colombia en Thailand.
Kijk om je heen, luister naar nieuwe geluiden, snuif de geur op, “proef”