COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Brits Columbia

Algemene informatie over Brits Columbia

British Columbia is de meest westelijke provincie van het land met een onvoorstelbaar 'must do' en 'must see' aanbod. Besneeuwde bergtoppen, warme meren, goudgele wijngaarden, stranden, snelstromende rivieren en ongerepte natuur. Geschiedenis, kunst en cultuur kruisen iedere route. Vancouver, Canada's 'City of Sails', verovert vrijwel ieders hart! Trendy shoppen op Robson Street, flaneren in Gastown en per watertaxi naar Granville Island. En de hoofdstad Victoria: typically British! Dé plek om orka's te spotten!

Beziens- & wetenswaardigheden van Brits Columbia

Bezienswaardigheden

Victoria, Vancouver, Harrison Hot Springs, Ksan Native Village, O'Keefe Ranch


Cultuur van Brits Columbia

Algemeen


Geografie van Brits Columbia

British Columbia is een provincie van Canada. Het heeft de meest westelijke ligging van alle Canadese provincies. De hoofdstad is de stad Victoria op het Vancouvereiland.

Ligging

British Columbia ligt in het westen van Canada. Het grenst in het noorden aan het Yukon Territory, de Northwest Territories, en de Amerikaanse staat Alaska. In het oosten ligt de provincie Alberta. De grens tussen British Columbia en Alberta wordt gevormd door de Rocky Mountains. In het zuiden grenst het aan de Amerikaanse staten Montana, Idaho en Washington. Aan de westkant liggen het Vancouvereiland en de Koningin charlotte-eilanden.


Natuur & klimaat van Brits Columbia

Natuur

Er zijn twee grote bergketens in een noord-zuid richting: aan de oostkant de Rocky Mountains, aan de westkant, langs de kust, het Kustgebergte.

Klimaat

De westkust heeft een gematigd klimaat met een gemiddelde neerslag. In het zuiden zijn de zomers warm. Het noorden is koeler. Het berggebied heeft een meer continentaal klimaat.

Flora en Fauna

De dierenwereld is bijzonder gevarieerd. Naast de meest bekende zwarte beren, grizzly beren, zeearenden en wapiti's, komen er ook steppe- en bosbizons, slechtvalken, trompetkraanvogels, coyotes, poema's en verschillende herten- en schapensoorten voor. De wateren van de Pacific worden bevolkt door vijf zalmsoorten. In het noorden leven orka's, meer dan twintig soorten walvissen, zeeotters en zeeleeuwen. De westkust toont onder meer uitgestrekte en eeuwenoude regenwouden en moerassen met orchideeën. Het binnenland wordt gekenmerkt door naaldwouden. In de bergen komt u een gevarieerde bergflora tegen; van mossen en cactussen tot wilde rozen en fraaie alpenweiden.


Rondreizen & Excursies in Brits Columbia

Excursies

Beren spotten


Sport in Brits Columbia

Er zijn hier mogelijkheden om te wandelen, raften en om paard te rijden.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Brits Columbia

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Brits Columbia Toon alle resultaten in Brits Columbia
1 TUI-gast beoordeelde deze fly & drive
7
 • Vlucht incl. camper van Fraserway
 • Inclusief ongelimiteerde km's
 • Inclusief kampeerbenodigdheden
 • Inclusief 1e hotelovernachting
 • Keuze uit twee campertypes
 • Exclusief campingovernachtingen
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
 • Vlucht inclusief autohuur
 • Ophalen/inleveren luchthaven
 • Middenklasse huurauto
 • Inclusief alle verzekeringen
 • Alle vrijheid
 • Zelf Canada ontdekken
Do 1 apr 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Huurauto
975,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Brits Columbia Toon alle resultaten in Brits Columbia