COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Shanghai

Algemene informatie over Shanghai

Shanghai heeft de laatste twintig jaar een explosieve groei meegemaakt en is nu één van de meest bruisende metropolen ter wereld! Een paar wereldvraagstukken: waar staat het hoogste hotelgebouw, waar rijdt de snelste trein, waar zie je een fantastische skyline en waar gaan de ontwikkelingen sneller dan het licht? Nergens heeft een stad in enkele decennia een grotere gedaanteverwisseling ondergaan dan Shanghai. In de Volksrepubliek China verwacht je niet direct één van de meest bruisende metropolen ter wereld, maar hij is er wel degelijk. Met een geschat inwoneraantal van 24 miljoen mensen is Shanghai China's grootste plaats. Door de mengelmoes van culturen, gecombineerd met de sporen van vervlogen tijden en het nieuwe en moderne China, is Shanghai een fascinerende stad om te ontdekken! De stad kent een roemruchtig verleden, mede dankzij het feit dat buitenlanders aan het begin van de negentiende eeuw de mogelijkheden om Shanghai tot havenstad te transformeren, ontdekten. Het was het begin van een tijd vol tegenstellingen; rijkdom, armoede, verval en prachtige koloniale bouw. Om de opiumoorlog te stoppen, werd het verdrag van Nanjing in het leven geroepen. De Engelsen en Fransen stonden hierdoor buiten de Chinese wetgeving en delen van Shanghai werden aan hen afgestaan. Hierdoor ontstonden de zogenaamde 'buitenlandse concessies'. Shanghai is ook 's lands economische en financiële hart. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Huangpu Rivier. Westelijk ervan ligt het 'Oude' Shanghai, waar de Bund en de meeste hotels liggen, maar er is ook een zeer modern Central Business District. Oostelijk van de rivier ligt het nieuwe en ultramoderne gedeelte: Pudong (ofwel 'oosten'). Hier bevinden zich de nieuwste wolkenkrabbers, de meest futuristische bankgebouwen en het Grand Hyatt hotel. Dit is het hoogste hotelgebouw ter wereld. Welkom in het architectonische paradijs, welkom in Shanghai.

Cultuur van Shanghai

Tempels

Jade Boeddha Tempel


Discotheken in Shanghai

In Shanghai zijn vele luxe clubs te vinden, vooral aan de Bund.


Eten & Drinken in Shanghai

Restaurants

Gezellige terrasjes, bars en restaurants zijn te vinden in de Franse Wijk. Enkele leuke straten in deze wijk zijn bijvoorbeeld Maoming Nanlu, Madang Lu, Xintiandi, Huangpi Road en Hengshan Lu.

M on the Bund


Winkelen in Shanghai

Winkelen

Nanjing Lu is de langste winkelstraat van China en hét winkelparadijs van Shangahi. De straat is meer dan vijf kilometer lang. Zoveel variëteit zal menig bezoeker overweldigen. Met recht 'shop till you drop'.


Transport en verhuur in Shanghai

Openbaar vervoer

Metro: Shanghai heeft een metronetwerk dat bijna net zo snel groeit als de rest van de stad en ze zijn druk bezig dit netwerk nog verder uit te breiden. De metro is dan ook dé oplossing om je snel te kunnen verplaatsen. Daarbij rijdt de metro ook nog eens zeer frequent. Je herkent de metrostations aan een blauw-wit bord met daarin de hoofdletter 'M' met een cirkel er omheen. Magneetzweeftein: Vanaf metrostation Longyang Lu rijdt de Maglev trein naar de luchthaven Pudong. Dit is de eerste en enige Magneetzweeftein ter wereld die in commercieel gebruik is. De topsnelheid is 431 km per uur en hij doet iets minder dan acht minuten over de ruim 30 km. Bus: Door Shanghai lopen meer dan duizend buslijnen, maar vervoer per bus kan vaak veel frustratie opleveren. Daarentegen is het wel een unieke belevenis. De bus is de goedkoopste manier van gemotoriseerd openbaar vervoer. Gezien de grote getale passagiers is het meer regel dan uitzondering dat je geen zitplaats hebt. Op de drukke lijnen zijn vaak zakkenrollers actief. Taxi: Taxi's zijn goedkoop. Na 23:00 uur worden de ritten iets duurder. Let op: de taxi's dienen voorzien te zijn van een meter. Wegennet: De hoofdwegen in Shanghai hebben bijna allemaal twee verdiepingen. In tegenstelling tot de andere Chinese wegen, hebben de wegen in Shanghai allemaal een nummer.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: metrovervoer en treinvervoer


Uitgaan en activiteiten in Shanghai

Als je dan toch in Shanghai bent, maak dan eens een wandeling door de wijk uit de 'roaring thirties' van de vorige eeuw, de wijk 'French Consession'.

In Shanghai zijn de volgende faciliteiten en activiteiten aanwezig:

Boottocht over de Huangpu Rivier, De Bund, Puxi, Oude Stad, Yu Yuan Gardens, Franse wijk, Pudong, Jinmao Tower


Wetenswaardigheden in Shanghai

Grootste wereldhaven, Reisadviezen, Gezondheid, Vaccinaties, Drinkwater, Betekenis Shanghai, Schoon


Het weer in Shanghai Het weer voor
donderdag 06 augustus 35 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Shanghai

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Shanghai

3 van 5423 resultaten vakantie naar Shanghai Toon alle resultaten in Shanghai
772 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,8
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • Ruime appartementen en bungalows
 • SMEG koelkast en Nespresso koffie
 • Relax in de hangmat op je terras
 • Duikcursussen voor liefhebbers
 • Smile! Met duurzaamheidslabel
Do 3 sep 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
Nu 40% goedkoper! dan gemiddeld in Curaçao
679,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
378 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,4
 • Onze bestseller op Kos!
 • Spectaculair waterpark
 • Sporten of relaxen? Kies maar!
 • Keuze uit 4 restaurants
 • Separaat Adults Only deel
 • Groen: met duurzaamheidslabel
Ma 5 okt 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
Nu 28% goedkoper! dan gemiddeld in Griekenland
520,- per persoon
Bekijk
LAST MINUTE!
220 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,6
 • Schitterend hotel op Zakynthos
 • Van harte welkom vanaf 16 jaar
 • Exclusief door TUI aangeboden
 • All Inclusive met unieke ambiance
 • Heerlijk, je eigen Swim Up kamer
 • Op rustige plek, vlakbij centrum
Vr 4 sep 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
834,- per persoon
Bekijk
3 van 5423 resultaten vakantie naar Shanghai Toon alle resultaten in Shanghai