Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Vakantie Guanacaste

Algemene informatie over Guanacaste

Het bijna westernachtige landschap is opvallend in Guanacaste. Deze droge, warme landstreek toont een landschap waar steppen en weiden overheersen. Maar Guanacaste heeft meer te beiden dan een horizon die denken doet aan de Afrikaanse savanne. In het gebied liggen meer dan een dozijn parken en reservaten, met tropische moessonbossen en regenwouden in de laagvlaktes en nevelwouden in de hoger gelegen gebieden. Maak een trektocht door het mysterieuze Santa Elena nevelwoud, ver weg van de beschaafde wereld. Of wat dacht u van een bezoekje aan één van de paradijselijke stranden zoals Playa Hermosa (letterlijk het Schone Strand). Dit noordwestelijk gelegen gebied is nog niet bekend bij het grote publiek, waardoor iedere bezoeker zich een beetje een Robinson Crusoë waant. De natuur van Guanacaste is betoverend en niet zelden worden argeloze toeristen zozeer door haar schoonheid getroffen dat ze hun hart voorgoed aan dit gebied verliezen.

Beziens- & wetenswaardigheden van Guanacaste

Bezienswaardigheden

Santa Elena nevelwoud, Volcán Miravalles Area, Jardín de las Mariposas

Wetenswaardigheden

Taal


Feesten & Evenementen in Guanacaste

Evenementen

Fiesta de la Virgen del Mar

Feestdagen

Dia de Guanacaste


Geografie van Guanacaste

Guanacaste ligt in het noordwesten van Costa Rica en grenst in het westen aan de Grote Oceaan. Het noordelijk deel van dit gebied grenst aan Mexico. Ten oosten van dit gebied ligt Alajuela. Het zuidoostelijke deel ligt tegen het gebied Puntarenas aan.

Ligging

Guanacaste grenst in het westen aan de Grote Oceaan, in het noorden aan Mexico, in het zuidoosten aan Puntarenas en in het oosten aan Alajuela.

Totale oppervlakte van Guanacaste is 10141 km²


Geschiedenis & politiek van Guanacaste

Geschiedenis

Tot in de negentiende eeuw behoorde Guanacaste tot Nicaragua.


Natuur & klimaat van Guanacaste

Natuur

Guanacaste kent zowel savannes als regen- en nevelwouden. Schitterend zijn ook de paradijselijke stranden.

Flora en Fauna

Guanacaste is zoals de rest van Costa Rica rijk aan verschillende soorten flora en fauna. De verschillende landschappen zoals de savanne en het oerwoudgebied, zorgen ervoor dat er een aanzienlijke variëteit in flora en fauna is. Met name in de Parque Nacional de Palo Verde treft men vele soorten watervogels aan. De kust is een populair oord voor de waterschildpadden die daar hun eieren leggen. In dit gebied zijn ook krokodillen. Niet ver van de hoofdstad Liberia zijn jaguars, tapirs, apen, poema's, pekari's, coyotes en wilde zwijnen te zien. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Playa Samara, waar onder meer pelikanen, papegaaien en toekans te zien zijn.

Stranden

Stranden te over in Guanacaste! Deze zijn stuk voor stuk even paradijselijk, ieder op een eigen manier. Playa Puerte Soley is één van de meest bezochte stranden van het gebied en ligt in het noorden van Guanacaste. Men kan er onder meer surfen. Ook populair zijn de Playas del Coco, die misschien niet zo geschikt zijn voor surfen maar des te meer voor recreatief zwemmen, vissen en paardrijden.


Praktische informatie over Guanacaste

Openbaar vervoer en transport

Als men naar verschillende grote steden wilt reizen, is het raadzaam de intercity bussen te nemen. Let wel goed op uw bagage, ook als u al in de bus zit!

bus: Intercity bussen rijden regelmatig. Vanuit Santa Elena gaan er bussen naar San José, Tilarán en Puntarenas.


Rondreizen & Excursies in Guanacaste

Excursies

Niet alleen aan de kust kan men recreatief baden. Als men van surfen houdt, is een uitstapje naar de Laguna Arenal (ofwel Arenalmeer) geen gek idee. Het geldt als een van de beste surfplekken ter wereld. Dit populaire meer ligt bij de Arenal vulkaan die met name 's nachts een spectaculair uitzicht biedt met zijn enorme roodgloeiende lavabrokken. Voor een onvergetelijke tocht bezoekt men de Parque Nacional de la Vieja, een verrassend natuurpark ten noordoosten van Liberia. Hier borrelen zwavel-en andere hete bronnen op. Ook Parque Nacional Santa Rosa mag er zijn. Het park toont verschillende landschappen variërend van savanne- tot moerasgebieden.


Sport in Guanacaste

Guanacaste heeft op sportgebied veel te bieden. Men kan er onder meer paardrijden, wandelen, fietsen, duiken, surfen en vissen.


Uitgaansleven in Guanacaste

Uitgaan doet u het beste in de hotels zelf. Men kan ook terecht in de Parque Central waar openluchtconcerten in het paviljoen worden gegeven.


Winkelen in Guanacaste

Aanrader is de markt in Liberia, waar men onder meer handgevlochten manden kan kopen.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Guanacaste

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Guanacaste Toon alle resultaten in Guanacaste
2 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,3
 • Gelegen in een prachtige baai
 • Prima uitvalsbasis voor excursies
 • 24 uur per dag topservice
 • Gratis WiFi in het hele hotel
 • Waterpark 'Splash Water World'
 • Vlucht met KLM Dreamliner
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
2 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
9,5
 • 24 (!) uur per dag RIU service
 • All Inclusive:van steak tot sushi
 • Direct aan het strand
 • Voor wie van luxe houdt
 • Tip: Suites met jacuzzi
 • Vlucht per KLM Dreamliner
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
 • Overal werelds uitzicht over de Pacific
 • Eindeloos zwembad met swim-up bar
 • Ruime kamers mét zeezicht
 • Lopend naar centrum Tamarindo
 • Start de dag met een goed ontbijt
 • Vlucht per KLM Dreamliner
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Alle resultaten vakantie naar Guanacaste Toon alle resultaten in Guanacaste