Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Lille

Algemene informatie over Lille

Lille wordt voor het eerst in de geschiedenis vermeld in 1066. Gelegen aan de rivier de Deule, ontwikkelde Lille zich door de jaren heen tot een charmante en culturele stad twijfelend tussen Barok en Vlaams Maniërisme. Flanerend met de neus in de wind maak je een ontdekkingstocht langs onder andere de smalle, kleurige huizen, en de Oude Beurs met zijn binnenplein. De promenade Place du Général de Gaulle, in de volksmond ook wel 'Grand Place' genoemd, verdeelt de stad in twee delen en vormt de ontmoetingsplaats van de Lillois. Verderop vind je de oude stad die zijn middeleeuwse straatjes heeft weten te behouden. Wandel langs de vele antiquairs, kunstgaleries, elegante boetieks en proef de intieme sfeer die de cafeetjes, bars en restaurants uitstralen.

Cultuur van Lille

Theater & Opera

Opéra

Bezienswaardigheden

La porte de Paris

Kerken

Notre Dame de la Treille Kathedraal


Discotheken in Lille

In de omgeving van les Hlles (rue Solférino en rue Masséna) vind je bars, clubs en discotheken. Je kunt hier ook jazzclubs vinden.


Eten & Drinken in Lille

Restaurants

Lille staat van oudsher bekend om een rijke Vlaamse keuken die zich kenmerkt door typische gerechten als Potjevleesch en Waterzooi. Deze gerechten eet je het beste in een van de oude eethuisjes. Maar ook de Franse keuken, zowel authentiek als modern, is goed vertegenwoordigd. Proef bij Patisserie Meert van de befaamde wafels gevuld met vanille uit Madagascar of geniet in restaurant La Petite Cour van de 17e-eeuwse ambiance en een goede maaltijd.

locatie van de restaurants: In het historische centrum en in de omgeving van het station vind je talloze goede restaurants.

Bars & cafés

Jenever en bieren als La Blanche, La Geuze en les Trois Monts zijn typische dranken voor Lille en omgeving.


Winkelen in Lille

Winkelen

Rue de Béthune neemt de vierde plaats in als het gaat om drukste winkelstraten in Frankrijk. In deze drukke winkelstraat vind je de vele nationale en internationale ketens en het beroemde warenhuis Lafayette. Euralille is een modern winkelcentrum aan de Avenue Willy Brandt nabij het treinstation Lille Flandres. In dit enorme overdekte winkelcentrum tref je meer dan 130 winkels aan van een uiteenlopend maar veelal ketenachtig kaliber. Een winkelcentrum voor vele uren winkelplezier, en dan vooral ideaal als het buiten weer eens regent. Place aux Oignons is een gezellige, knusse kruising van een aantal straten achter de authentieke winkelstraat Rue de la Monnaie in Vieux Lille. Deze plek doet vandaag de dag nog steeds denken aan de omwalling uit de 11e eeuw. Dit gebied is dé plek om het authentieke Lille te ervaren.

Markten

De Braderie van Lille


Transport en verhuur in Lille

Openbaar vervoer

Lille kent een uitgebreid net van bus-, tram- en metrolijnen met veel overstapmogelijkheden. De bussen, tram en metro rijden elke dag (behalve op 1 mei), van 5:30 uur ’s ochtends tot middernacht. Openbaar vervoer kaartjes zijn te koop bij kiosken, tabakszaken of in de tram- en metrostations. Lille beschikt over diverse taxibedrijven, waaronder Gare Taxi Lille en Taxi Union.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer, tramvervoer, metrovervoer en taxivervoer

Parkeergelegenheid

In de hele stad kun je zowel langs de straat als in parkeergarages parkeren.


Uitgaan en activiteiten in Lille

Mede door de aanwezigheid van een grote universiteit in de stad, is het uitgaansleven goed ontwikkeld. Naast talloze cafés, een aangename erfenis uit de tijd dat Lille nog aan Vlaanderen toebehoorde, beschikt Lille ook over een aantal trendy bars. Een van de bekendste discotheken is de Duke Club. In het Opera de Lille vinden zowel operavoorstellingen als concerten en musicals plaats.

In Lille zijn de volgende faciliteiten en activiteiten aanwezig:

internetcafé


Wetenswaardigheden in Lille

Rijsel


Het weer in Lille Het weer voor
maandag 14 juni 27 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Lille

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Lille

Alle resultaten vakantie naar Lille Toon alle resultaten in Lille
EXTRA KORTING
13 beoordelingen van TUI-gasten
8,1
Za 25 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
267,- per persoon
Bekijk
EXTRA KORTING
Za 25 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
237,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Lille Toon alle resultaten in Lille