VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vakantie Agios Prokopios

Algemene informatie over Agios Prokopios

Agios Prokopios is een rustig dorp in het westen van Naxos. Het plaatsje ligt op zes kilometer van Naxos-stad. De grote trekpleister van Agios Prokopios is het nabijgelegen strand. Dit strand heeft een lengte van anderhalve kilometer en beschikt over prachtig goudgeel zand. In combinatie met het kristalheldere en verkoelende water van de Egeïsche zee is dit een prachtige bestemming voor zonaanbidders. Door de lengte van het strand kun je hier in alle rust genieten van zon, zee en strand. In de groene en heuvelachtige omgeving van Agios Prokopios zijn prachtige wandelingen te maken. Ook zijn er voor de liefhebber diverse watersporten te beoefenen.

Eten & Drinken in Agios Prokopios

Restaurants

Er zijn een aantal leuke Griekse taverna's en restaurants gevestigd in Agios Prokopios en haar directe omgeving.

aantal restaurants: 6-10

Bars & cafés

Naxos is vanwege haar gunstige klimaat een van de meest vruchtbare Griekse eilanden. Al in de oudheid werd er wijn gecultiveerd en deze groeide snel in populariteit onder de Grieken. Niet voor niets is de god van de wijn direct verbonden met Naxos. Dionysus (god van de wijn) werd naar verluid op Naxos geboren en werd de beschermgod van het eiland. Ook vandaag de dag kun je nog uitstekende lokale wijn vinden in de bars en taverna's op Naxos. Probeer ook eens de lokale likeur 'kitron'. Deze likeur wordt gemaakt van de op Naxos geteelde citroenen. Zowel de vrucht als het blad van deze speciale citroenen worden verwerkt in de likeur. Er zijn drie verschillende varianten van 'kitron' op Naxos. De groene variant is vrij zoet en bevat vijftien procent alcohol. De gele variant bevat vrijwel geen suiker en heeft een alcoholpercentage van veertig procent. De derde variant is transparant en valt qua smaak en alcoholpercentage tussen de andere twee varianten.

aantal bars: 6-10


Sport in Agios Prokopios

Watersporten

In Agios Prokopios is een duikcentrum aanwezig. Het water van de Egeïsche Zee tussen Naxos en Paros is rijk aan wrakken en fraaie rotsformaties. Je kunt hierdoor in het kristalheldere water prachtige duiken maken. Ook snorkelen is een leuke manier om het leven onder de zeespiegel te bekijken. Een kijkje in de kleurrijke onderwaterwereld van Naxos zul je zeker niet snel vergeten.

Watersporten: duikschool en snorkelen


Stranden in Agios Prokopios

Vlak bij het plaatsje Agios Prokopios ligt het gelijknamige strand. Dit strand behoort tot een van de mooiste van Naxos. Met een totale lengte van anderhalve kilometer is hier genoeg ruimte om in alle rust van zon, zee en strand te genieten. De kleur van het zand is goudgeel en kenmerkend voor Agios Prokopios. Een gedeelte van het strand beschikt over faciliteiten zoals ligbedden, douches en parasols. Het rustige gedeelte van het strand heeft echter geen faciliteiten.

Aantal stranden: 1-5
Type strand: zand
Soort zeebodem: zand
Overige informatie zeebodem: geleidelijk aflopend

Faciliteiten

Faciliteiten: kleedruimtes, ligbedden, voetdouches, ligstoelen, parasols, douches en toiletten
Overige informatie strand: topless toegestaan


Transport en verhuur in Agios Prokopios

Openbaar vervoer

Er rijden een aantal lijnbussen op Naxos. Ook Agios Prokopios wordt frequent door lijnbussen aangedaan. Hiermee is Naxos-stad bijvoorbeeld goed te bereiken. Ook zijn er diverse taxi's en je kunt ook eigen vervoer huren.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer

Verhuurmogelijkheden

Verhuurmogelijkheden: autohuur, scooterhuur en brommerhuur


Het weer in Agios Prokopios Het weer voor
vrijdag 05 juni 29 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Agios Prokopios

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Agios Prokopios

Alle resultaten vakantie naar Agios Prokopios Toon alle resultaten in Agios Prokopios
LAST MINUTE!
3 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8
  • Op rustige plek
  • Met moderne Suites
  • Goede service
  • Vlakbij de mooiste stranden
  • Een drankje aan de poolbar
  • Vanaf hier het eiland verkennen
Ma 6 jul 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
Nu 9% goedkoper! dan gemiddeld in Griekenland
659,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Agios Prokopios Toon alle resultaten in Agios Prokopios