Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Piskopiano

Algemene informatie over Piskopiano

Piskopiano is een slaperig dorpje op een steenworp afstand van de bruisende badplaats Chersonissos. Piskopiano is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over het lager gelegen Chersonissos en het azuurblauwe zeewater. Zowel Chersonissos als Koutouloufari liggen op loopafstand en bieden veel winkels, restaurants, cafés en excursies. Wie graag gebruik wil maken van de faciliteiten die Chersonissos biedt, maar liever niet te lang in de drukte verblijft zal in Piskopiano een goede vakantiebestemming vinden. In het dorp zelf staan prachtige oude huisjes die vaak geheel voorzien zijn van bloemen. De groene heuvels rondom Piskopiano bestaan uit vele olijf- en fruitbomen. Vooral sinaasappel kan veel in de omgeving gevonden worden. In Chersonissos kan men diverse watersporten beoefenen of excursies op Kreta boeken.

Eten & Drinken in Piskopiano

Restaurants

Er zijn een aantal gezellige taverna's in Piskopiano gevestigd. Deze doen naast eetgelegenheid ook vaak dienst als bar. Veel Nederlands maken in Griekenland de fout om te vroeg naar een restaurant te gaan. Op voor Nederlanders normale eettijden zijn de meeste restaurants en taverna's nog dicht. Pas vrij laat op de avond gaan de meeste gelegenheden open. Grieken gaan soms zelfs pas na middernacht aan tafel. Wie graag een grotere keuze aan restaurants en taverna's wil hebben kan altijd naar het nabijgelegen Koutouloufari of Chersonissos gaan.

aantal restaurants: 6-10

soorten restaurants: vis, grill, Grieks, lokale keuken en overig

Bars & cafés

Piskopiano heeft een paar leuke cafés en barretjes. Voor een uitbundig nachtleven is men aangewezen op Chersonissos. In Chersonissos kan men tot in de late uurtjes flink doorfeesten. In de taverna's, cafés en barretjes van Piskopiano worden twee, voor Griekenland, populaire drankjes geserveerd. Een 'frappé' is een koud Grieks koffiedrankje dat wordt opgeklopt totdat deze gaat schuimen. In de jaren 50 was frappé de nationale drank van Griekenland en werd hierna, dankzij Nestlé, ook populair in de Benelux. Een lokale alcoholische drank is 'tsikoudia' dat veel gelijkenissen heeft met het Turkse 'raki'. Tsikoudia heeft echter geen anijs (in tegenstelling tot raki) en kan tot 65% alcohol bevatten. Vroeger was tsikoudia een drank voor de arme bevolking maar vandaag de dag is deze drank populair onder alle lagen van de bevolking en bij de toeristen.

aantal bars: 6-10

soort bar(s): café, live muziek en overig


Winkelen in Piskopiano

Winkelen

Er zijn diverse kleine winkeltjes in Piskopiano aanwezig die voorzien in de dagelijkse behoeften. Voor het serieuze shoppen kan men prima in Chersonissos terecht. Hier vindt men designerkleding, sieraden, souvenirs, tassen en nog veel meer.

Soorten winkels in Piskopiano: winkels gericht op lokale bevolking, overig, supermarkt/levensmiddelen en toeristen/souvenir


Sport in Piskopiano

Men kan prachtige wandelingen en fietstochten maken in de groene heuvels rondom Piskopiano. Liefhebbers van watersport vinden een keur aan mogelijkheden in Chersonissos en andere grote badplaatsen aan de noordkust van Kreta.


Stranden in Piskopiano

Piskopiano ligt een kilometer landinwaarts en heeft zodoende geen eigen strand. Het dichtstbijzijnde strand is in Chersonissos te vinden. Vanuit Piskopiano loopt men in ongeveer twintig minuten naar Chersonissos. Uiteraard kan men ook de bus of auto nemen.

Aantal stranden: 0


Transport en verhuur in Piskopiano

Openbaar vervoer

Men kan een korte wandeling maken naar de plaatsen Chersonissos of Koutouloufari. Ook heeft Kreta een goed bussysteem en kan men tegen een kleine vergoeding met het openbaar vervoer naar de nabijgelegen plaatsen. Wie graag meer van Kreta wil zien is het beste af met een huurauto. In Chersonissos zijn diverse mogelijkheden voor het huren van auto's en scooters.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer

Verhuurmogelijkheden

Verhuurmogelijkheden: autohuur, scooterhuur, brommerhuur en quadhuur


Het weer in Piskopiano Het weer voor
maandag 14 juni 25 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Piskopiano

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Piskopiano

Alle resultaten vakantie naar Piskopiano Toon alle resultaten in Piskopiano
15-daagse fly-drive Grand Tour Kreta
Wo 13 okt 2021 (15 dagen)
Vanaf Amsterdam Vanaf Eindhoven+ 17,-
Huurauto
966,- per persoon
Bekijk
Mika Villas appartementen
Di 31 aug 2021 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
Nu 46% goedkoper! dan gemiddeld in Griekenland
394,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Piskopiano Toon alle resultaten in Piskopiano