Vakantie Sao Vicente

Algemene informatie over Sao Vicente

Sao Vicente is een klein, bergachtig en woest eiland, waar maar heel weinig groen te vinden is. De bergen van Santo Antao, het eiland dat voor Sao Vicente ligt, houden stormen, maar ook meestal de regen van het eiland weg. De hoofdstad Mindelo, met de mooiste haven van de eilanden, staat echter in schril contrast met de rest van het eiland. Voor velen is Mindelo het culturele middelpunt of zelfs de hoofdstad van Kaapverdië; een levendige metropool die een enorme aantrekkingskracht heeft op de inwoners van de andere eilanden. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven, de laatste is een trefpunt voor veel zeiljachten op weg naar het Caribische gebied. Je kunt een kijkje nemen bij de vismarkt, natuurlijk even wandelen langs de leuke cafeetjes in de Rue de Lisboa of eten in één van de vele restaurants, met of zonder livemuziek. Het nachtleven in Mindelo komt overigens pas na middernacht op gang. Je kunt onder meer uitstapjes maken naar Bahia das Gatas, waar in augustus een internationaal, driedaags muziekfestival plaatsvindt. Het heeft een fraai strand, bungalows en huisjes, waar vooral in het weekend veel eilandbewoners naar toe komen. De rit naar Calhau is prachtig om te maken en vanaf Calhau kun je eventueel met een visser naar het onbewoonde eiland Santa Lucia dat voor de kust ligt.

Beziens- & wetenswaardigheden van Sao Vicente

Bezienswaardigheden

In Mindelo wordt in februari en maart Carnaval groots gevierd: kleurige optochten, muziek, de kostuums; het is vrijwel Braziliaans. In het oosten ligt het vissersdorpje São Pedro met gekleurde en grijze huizen, een bar en een winkeltje. In Mindelo vind je een gevoerde replica van de Torre de Belém die bij Lissabon aan de Taag staat. Fortim d’EL Rei, ‘Fort van de Koning’, is het bekende fort waarmee de Portugese koloniale heersers vroeger de stad beschermden. In de twintigste eeuw deed het bouwwerk dienst als gevangenis. Salamansa is na Mindelo de levendigste plaats op het eiland. De baai is geschikt voor ervaren kitesurfers, want er staat regelmatig veel wind, er is doorgaans een stevige branding en aan de westzijde wordt de baai begrensd door donkere rotsen.

Highlights

- Geschikt voor kitesurfers - Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië - Topbestemming voor sportvissers - Tropisch klimaat - Perfect om te wandelen of te hiken


Cultuur van Sao Vicente

Algemeen

De stad en het eiland staan nu bekend als ontmoetingsplaats voor dichters en muzikanten en bruisen vooral in het weekend van het leven. Sao Vicente is de woonplaats van de bekende Kaapverdiaanse morna zangeres Cesaria Evora, maar naast de morna vind je hier ook verschillende vertolkers van de meer up-tempo coladeira en funana. De hoofdstad Mindelo, is vooral in het weekend het culturele hart van de Kaapverdische eilanden; appetijtelijke gastronomie, uitgaan en muziek. Het ontwerp van de oude huizen, de lichte en gevarieerde kleuren van de gevels, maken het de mooiste stad van de archipel. Bij aankomst proef je gelijk de sfeer; niet zelden speelt een orkest de hartverscheurende “morna” of de melodieuze coladera. Een uniek eiland met ruige baaien, vrolijke bevolking en zinderende dansfeesten.


Geografie van Sao Vicente

São Vicente is een rotsachtig, droog en kaal eiland met op een aantal plaatsen stranden. Op circa tien kilometer afstand van de luchthaven ligt het bedrijvige stadje Mindelo aan de grootste haven van de Kaapverdische eilanden. Mindelo heeft ongeveer 70.000 inwoners. Vijftien taxi minuten van de stad ligt het strand van Baia das Gatas (kattenbaai). Met 750 meter is de Monte Verde de hoogste berg. Aan de westkant van Mindelo vind je het internationale vliegveld, dat São Vicente met de andere Kaapverdische eilanden en met een enkele buitenlandse bestemming verbindt. In het zuiden vind je lagere, kale en verlaten heuvels en vulkanische rotsen.


Geschiedenis & politiek van Sao Vicente

Geschiedenis

De geschiedenis van Sao Vicente is onlosmakelijk verbonden met de haven. Na de ontdekking door de Portugezen in 1462 werd het eerst alleen gebruikt als weidegrond voor de geiten. Er werden wel pogingen gedaan om de eilanden te bewonen, maar die mislukten en slechts enkele mensen bleven achter op de top van de Monte Verde. Pas in 1820 gingen de Engelsen de baai van het eiland als haven gebruiken en noemden ze het Porto Grande. Hier had men de uitgelezen mogelijkheid schepen te bevoorraden: er was door een vulkaanuitbarsting een natuurlijk bekken ontstaan, waar de schepen uit de wind konden liggen. Toen de stoomschepen in opmars kwamen, werd er steeds meer gebruik gemaakt van de haven en werd het dorp omgedoopt tot Mindelo. De geografische positie van het eiland bood nog een ander voordeel;de eerste kabel die telecommunicatie tussen Europa en Zuid-Amerika mogelijk maakte werd in Mindelo geplaatst, waardoor het eiland het knooppunt werd in de communicatie tussen beide werelddelen. Steeds meer bedrijven vestigden zich op het eiland. Helaas was een groot deel van de bevoorradingsmaatschappijen in buitenlandse handen, waardoor de Kaapverdianen zelf niet veel voordeel hadden van de economische groei. De mensen die van andere eilanden kwamen om hier werk te zoeken, kwamen bedrogen uit; het eiland vulde zich met bedelaars, prostituees en smokkelaars. In 1960 woonden er 20.500 inwoners in de stad, inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld.


Natuur & klimaat van Sao Vicente

Natuur


Praktische informatie over Sao Vicente

Openbaar vervoer en transport


Sport in Sao Vicente

São Vicente is geschikt voor zonliefhebbers, kitesurfers, wandelaars en sportvissers. São Vicente wordt gerekend tot de top drie van beste blauwe marlijnbestemmingen ter wereld. Deze bestemming is perfect te combineren met een wandelvakantie in Santo Antão of een strandvakantie op Sal of Boa Vista.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Sao Vicente

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Sao Vicente

3 van 5 resultaten vakantie naar Sao Vicente Toon alle resultaten in Sao Vicente
LAST MINUTE!
86 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,5
 • Recent gemoderniseerd
 • Aan het Praça Nova plein
 • Hartje centrum met zwembad
 • Eigen beach club op het strand
 • Kleine maar nette kamers
 • Livemuziek op het terras
Ma 2 dec 2019 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
779,- per persoon
Bekijk
LAST MINUTE!
24 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
7,6
 • Resort met veel faciliteiten
 • Pal aan breed zandstrand
 • Perfect voor rustzoekers
 • Relaxen aan het zwembad
 • Gratis shuttle naar Mindelo
 • Gratis WiFi
Vr 6 dec 2019 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
823,- per persoon
Bekijk
LAST MINUTE!
6 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
7,8
 • Sfeervol en knus hotel
 • In het historische centrum
 • Service met een glimlach
 • Goed ontbijt met liefde gemaakt
 • Dakterras met uitzicht op stad
 • Gratis WiFi
Ma 2 dec 2019 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
648,- per persoon
Bekijk
3 van 5 resultaten vakantie naar Sao Vicente Toon alle resultaten in Sao Vicente