Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Arizona

Algemene informatie over Arizona

Arizona is één van de staten van de Verenigde Staten. Arizona wordt ook wel 'Grand Canyon State' of 'Copper State' genoemd. De hoofdstad is Phoenix.

Beziens- & wetenswaardigheden van Arizona

Bezienswaardigheden

Rocky Mountains, Painted Desert, Monument Valley

Wetenswaardigheden

De oorsprong van de naam Arizona


Cultuur van Arizona

Algemeen


Geografie van Arizona

Ligging

Arizona grenst in het zuiden aan Mexico, in het noorden aan de staten Utah en Colorado, in het westen aan Nevada en Californië en in het oosten aan New Mexico. Het punt waar de grenzen met Utah, New Mexico en Colorado samenkomen, heet Four Corners. In Arizona bevinden zich Indianenreservaten. Ook staat Arizona bekend om zijn mooie natuur.

Totale oppervlakte van is 295254 km²
Landoppervlakte van is 294312 m

hoogste punt: 3851

Geschiedenis & politiek van Arizona

Geschiedenis

Het gebied dat nu de staat Arizona vormt, werd eerst bewoond door Indianenstammen als de Hopi en de Navajo. Spaanse ontdekkingsreizigers trokken het gebied rond 1540 binnen. Arizona bleef eeuwen in Spaanse handen, totdat het gebied in 1810 een onderdeel werd van Mexico. Door de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog in 1848 moest Mexico het gebied grotendeels afstaan aan de Verenigde Staten. De Verenigde Staten kocht in 1853 nog een gebied in het zuiden. Arizona werd eerst bestuurd als onderdeel van het New Mexico Territory, totdat het in 1863 een zelfstandig territorium werd. Op 14 februari 1912 werd Arizona formeel, als 48ste, een staat van de Verenigde Staten. Gedurende de Grote Depressie werd Arizona zwaar getroffen, maar Arizona herstelde zich snel, met name door de zich ontwikkelende toeristenindustrie, die tot op heden van belang is voor de staat.

Politiek

De conservatieve staat Arizona, leunt in politiek opzicht naar de Republikeinse Partij toe. Beide senatoren en de meeste afgevaardigden zijn Republikein. Bij presidentsverkiezingen kiest Arizona meestal voor de Republikeinse kandidaat, zo ook in 2004 toen George W. Bush de staat won met ruim 54% van de stemmen. In 1996 koos Arizona wel voor de Democratische kandidaat, William Jefferson Clinton.


Natuur & klimaat van Arizona

Natuur

Arizona staat bekend om zijn natuurschoon. Uitgestrekte woestijnen worden afgewisseld met hoge bergen. Mooie natuurgebieden als de Grand Canyon, de Painted Desert en Monument Valley zijn er te vinden.

Klimaat

Arizona kent voor het grootste deel een woestijnklimaat met hete zomers, maar vooral in de winter is er sprake van nachtvorst. In het noordelijke deel van de staat, dat hoger ligt dan de rest, is het klimaat aanmerkelijk kouder.


Praktische informatie over Arizona

Openbaar vervoer en transport

Overige informatie

In Arizona is het 7 uur vroeger dan in Nederland.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Arizona

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Arizona

3 van 29 resultaten vakantie naar Arizona Toon alle resultaten in Arizona
23-daagse rondreis See it all Western USA
22 beoordelingen van TUI-gasten
8,8
Di 2 nov 2021 (23 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
2367,- per persoon
Bekijk
11-daagse rondreis The West Express
Di 19 okt 2021 (11 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
1514,- per persoon
Bekijk
12-daagse rondreis Western Discovery
Vr 12 nov 2021 (12 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
2220,- per persoon
Bekijk
3 van 29 resultaten vakantie naar Arizona Toon alle resultaten in Arizona