Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie
Vakantie Illinois

Algemene informatie over Illinois

Illinois, genoemd naar een gelijknamige Indianenstam, werd in 1818 de 21e staat van de Verenigde Staten. In deze dichtbevolkte staat ligt Chicago, een zeer interessante stad met een bijzonder karakter.

Beziens- & wetenswaardigheden van Illinois

Bezienswaardigheden

Woonhuizen van de presidenten, Chicago, Indoor waterparken, The Abraham Lincoln Presidential Library and Museum, Lake Michigan

Wetenswaardigheden

Illinois


Cultuur van Illinois

Algemeen


Geografie van Illinois

Illinois ligt in het midwesten van de Verenigde Staten. De staat is grofweg op te delen in drie geografische gebieden. Ten eerste Noord-Illinois, een gebied dat gekenmerkt wordt door het stedelijke gebied rond Chicago. Central-Illinois bestaat voornamelijk uit vlakke prairiegronden waar onder andere sojabonen en mais op verbouwd wordt. Het derde gebied is Zuid-Illinois waar het een stuk warmer en heuvelachtiger is dan in de noordelijke gebieden. Springfield is de hoofdstad van deze staat.

Ligging

Illinois grenst in het oosten aan de staat Indiana, in het zuiden aan Kentucky, in het westen aan Missouri en Iowa en in het noorden aan Wisconsin. Daarnaast ligt Illinois in het noorden ook aan Lake Michigan. De westelijke grens van Illinois wordt gevormd door de rivier de Mississippi.

Totale oppervlakte van Illinois is 146076 km²

hoogste punt: 377
laagste punt: 85 m

Geschiedenis & politiek van Illinois

Geschiedenis

Het gebied dat tegenwoordig de staat Illinois vormt werd al duizenden jaren bewoond door indianenstammen toen in de 17e eeuw de eerste blanken hun intrede deden. Zowel de Fransen als de Engelsen hebben het gebied in handen gehad maar in 1783 werd het Amerikaans grondgebied. In 1818 werd Illinois officieel de 21e Amerikaanse staat.

Politiek

Illinois is een traditionele industriestaat. Chicago is democratisch, maar de rest van de staat is aanzienlijk conservatiever.


Natuur & klimaat van Illinois

Natuur

Het noorden van Illinois is vlak en vruchtbaar, het zuidelijk deel is heuvelachtig en bebost. Hier zijn schitterende ravijnen en rotswanden te vinden. Illinois is één van de Great Lake staten, gelegen aan Lake Michigan. Het heuvelachtige zuiden van de staat is een vakantiegebied voor veel Amerikanen.

Klimaat

Door de grootte van Illinois heeft de staat verschillende klimaten. Het grootste deel van de staat heeft een warm landklimaat met warme, vochtige zomers en koude winters. In het zuiden heerst een warm zeeklimaat met milde winters.

Stranden

Aan Lake Michigan zijn schitterende stranden te vinden.


Sport in Illinois

In Illinois zijn mogelijkheden om talloze sporten te beoefenen.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Illinois

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Illinois Toon alle resultaten in Illinois
18-daagse rondreis The Great American Crossing
Vr 27 aug 2021 (18 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
3336,- per persoon
Bekijk
22-daagse rondreis The Great American Crossing
1 beoordeling van TUI-gast
7
Do 26 aug 2021 (22 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
3695,- per persoon
Bekijk
Do 7 okt 2021 (7 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
2457,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Illinois Toon alle resultaten in Illinois