Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Pays de la Loire

Kanoën en kastelen bekijken gaan goed samen tijdens een vakantie Pays de la Loire. De Franse regio staat namelijk bekend om beide. Zo kun je in Saumur het middeleeuwse, sprookjesachtige kasteel met de spitse torens bekijken terwijl je kanoot over de Loire rivier. Meer zin in een strandvakantie vol surfpret? Zoek dan de witte surfstranden van de Côte de Lumière op en geniet van de golven en de zon aan de Atlantische Oceaan.

Vakantie Pays de la Loire
  • Historische steden
  • Meertjes en rivieren
  • Indrukwekkende kastelen
  • Franse keuken
  • Kilometers lange stranden
Bekijk alle vakanties Pays de la Loire (19)

Appartement Pays de la Loire

De West-Franse regio Pays de la Loire is een ideaal gebied voor een fietsvakantie langs rivier de Loire. Ook leuk: een stedentrip naar Saint-Nazaire of Nantes. In Nantes is het stadseiland Île de Feydeau te vinden, met zijn bezienswaardigheid het geboortehuis van Jules Verne, schrijver van ‘De reis om de wereld in 80 dagen’.

Wie een appartement in de Pays de la Loire boekt voor een strandvakantie, verblijft in La Baule. Deze badplaats in de Vendée herbergt een 250 kilometer lange kuststrook aan de Atlantische Oceaan. Vlakbij het zandstrand La Grande Plage de la Baule in de Baie du Pouliguen ligt het appartement van TUI omgeven door groene parkbomen.

Na zonnige stranddagen is het heerlijk slenteren over de brede Boulevard d’Océan. Op de dagelijkse markt hier kun je volop verse producten inslaan, om vervolgens om te toveren tot een lekkere maaltijd. Wel zo voordelig tijdens een familievakantie in Frankrijk. Hierna smaakt een glaasje Troussepinette op het balkon het lekkerst!

Bekijk alle appartementen Pays de la Loire (3)

Romantisch kastelenland in Frankrijk

Het Franse Pays de la Loire kunnen ze ook wel ´land van de kastelen noemen´. De groene regio ligt namelijk bezaaid met middeleeuwse kastelen die niet zouden misstaan in een sprookjesboek. Cultuurliefhebbers komen dan ook ogen tekort tijdens een vakantie Pays de la Loire. Kies bij TUI bijvoorbeeld voor een camping bij het schilderachtige Saumur dat zijn stadsgezicht dankt aan het gelijknamige kasteel. De spitse torens, de dikke muren en de ligging op een heuvel; alsof Assepoester zo naar buiten loopt. Vergeet de camera niet op te laden!

Watersporten in de Pays de la Loire

Pays de la Loire ligt natuurlijk om de gelijknamige rivier heen. Voor watersporters is een vakantie Pays de la Loire een goed idee aangezien het een echte kano-rivier is. Maar wist je dat je in deze regio ook goed kan surfen? De Côte de Lumière hoort namelijk bij de Pays de la Loire en staat bekend om zijn witte surfstranden. Bedwing de golven van de Atlantische Oceaan, droog op onder de zon en steek daarna de barbecue aan op de luxe camping in Longeville-sur-Mer. Met een glas wijn op tafel en verse baguette met Franse kaasjes ‘on the side’ is de zonvakantie compleet.

Bekijk alle vakanties Pays de la Loire (19)