Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Pays de la Loire

Vakantie Pays de la Loire

 1. Vakantie
 2. Frankrijk
 3. Pays de la Loire

Een ruim 450 kilometer lange kustlijn met fraaie badplaatsen en fijne zandstranden, een groot aantal kastelen en de rivier de Loire die als een rode draad door het landschap loopt: dat is wat je een vakantie in Pays de la Loire zult treffen. Daarnaast wordt de Franse regio gekenmerkt door een zonnig klimaat met veel meer zonuren dan elders in het Franse binnenland. 

 

Vakantie Pays de la Loire
 • Historische steden
 • Meertjes en rivieren
 • Indrukwekkende kastelen
 • Franse keuken
 • Kilometers lange stranden
Bekijk alle vakanties Pays de la Loire (25)

Appartement Pays de la Loire

De West-Franse regio Pays de la Loire is een ideaal gebied voor een fietsvakantie langs rivier de Loire. Ook leuk: een stedentrip naar Saint-Nazaire of Nantes. In Nantes is het stadseiland Île de Feydeau te vinden, met zijn bezienswaardigheid het geboortehuis van Jules Verne, schrijver van ‘De reis om de wereld in 80 dagen’.

Wie een appartement in de Pays de la Loire boekt voor een strandvakantie, verblijft in La Baule. Deze badplaats in de Vendée herbergt een 250 kilometer lange kuststrook aan de Atlantische Oceaan. Vlakbij het zandstrand La Grande Plage de la Baule in de Baie du Pouliguen ligt het appartement van TUI omgeven door groene parkbomen.

Na zonnige stranddagen is het heerlijk slenteren over de brede Boulevard d’Océan. Op de dagelijkse markt hier kun je volop verse producten inslaan, om vervolgens om te toveren tot een lekkere maaltijd. Wel zo voordelig tijdens een familievakantie in Frankrijk. Hierna smaakt een glaasje Troussepinette op het balkon het lekkerst!

Bekijk alle appartementen Pays de la Loire (3)

De landen aan de Loire

Pays de la Loire betekent letterlijk 'Landen aan de Loire' en dit heeft de regio te danken aan de langste rivier van Frankrijk, de Loire, die als een rode draad door het landschap loopt. Rondom de rivier liggen prachtige dorpen en een groot aantal kastelen, waarvan een paar nog steeds te bezichtigen zijn. Wanneer je bij TUI een verblijf boekt in de stad Saumur, is het zeker aan te raden om het Château de Saumur te bezoeken. Dit kasteel is vanuit de camping al goed te zien en te bezoeken te voet of per fiets. Je kunt op de camping voordelig fietsen huren, maar je kunt natuurlijk ook zelf fietsen mee nemen, aangezien Pays de la Loire goed met de auto te bereiken is vanuit Nederland. In het schitterend gelegen kasteel, met uitzicht op de lager gelegen stad en de Loire, zijn twee musea gevestigd: het Musée des Arts Décoratifs met een diverse kunstvoorwerpen (schilderijen, beelden en meubels) en het Musée du Cheval, met een informatieve tentoonstelling over paarden. Sluit de dag af met een mousserend wijntje bij de wijnbar Les Tontons op Place Saint-Pierre, het kloppende hart van Saumur. Vanuit de camping is het slechts een kwartiertje lopen hier naar toe. 

 

Zonnen aan de Lichtkust

Dankzij de vele zonuren én vele zandstranden aan de Atlantische Kust kun je in Pays de la Loire ook prima terecht voor een strandvakantie in Frankrijk. Niet voor niets heeft de streek de bijnaam Côte de Lumière, letterlijk vertaald: Lichtkust, gekregen. Vooral het in deze regio gelegen Franse departement Vendée staat bekend als een heerlijke bestemming om te relaxen aan zee. Vanuit de 4 sterren camping van TUI in de plaats St. Jean de Monts rijd je in slechts een paar minuten richting het ruim 8 kilometer lange zandstrand. Of plof neer op een ligbed op het Longeville-sur-Mer strand, gelegen nabij de camping van TUI. 

 

Bekijk alle vakanties Pays de la Loire (25)