Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Fondotoce di Verbania

Kleurrijk is een kampeervakantie op de camping in Fondotoce di Verbania wel te noemen. Dat komt omdat dit Italiaanse dorp aan het Lago Maggiore omringd wordt door groene bergen, pastelkleurige villa’s en botanische tuinen vol exotische bloemen. Voor natuurliefhebbers is er dan ook genoeg te zien in Fondotoce di Verbania. Maar omdat de camping aan het fonkelblauwe meer staat kun je er ook goed kajakken en zeilen.

Camping Fondotoce di Verbania

Kamperen aan het fonkelblauwe Lago Magiore

Zoek dit jaar de Italiaanse bergen op en geniet op de camping in Fondotoce di Verbania van de schilderachtige natuur. Begin de kampeervakantie op het terras van de stacaravan en smul van het uitzicht op de glooiende bergen en vele pijnbomen. Wrijf de laatste slaap uit je ogen, of wordt wakker met een kop Italiaanse cappuccino, want dit uitzicht is geen droom. Zet vervolgens koers naar de oevers van Lago Maggiore en breng de zonnige dag door op het witte zandstrand. De luxe camping in Fondotoce di Verbania ligt aan dit fonkelblauwe meer, dus met een paar passen sta je al op het strand. Ook ideaal voor watersporters die kunnen zeilen, kajakken en waterskiën.

Flaneren door botanische tuinen

Wist je dat Lago Maggiore omringd wordt door imposante villa’s en botanische tuinen vol exotische bloemen? Zo kun je vanaf de camping in Fondotoce di Verbania een bezoek brengen aan de stad Verbania. In deze ‘Tuin aan het meer’ is Giardini Botanica bij Villa Taranto een bezoek waard. De prachtige lotussen en kleurrijke dahlia’s in deze tuin zijn een lust voor het oog. Stap bij de camping in Fondotoce di Verbania ook eens aan boord van een boot voor een tocht naar de Borromeïsche Eilanden. Hier zorgen de historische paleizen (zoals het barokke Villa Borromée) en de kleurrijke tuinen (zoals de Giardino d’Amore) voor een sprookjesachtige sfeer.