Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Fly Drive Cyprus

Cyprus staat ook wel bekend als ‘Het eiland van de Godin van de liefde en schoonheid’ en dat is niet voor niets. Dit eiland in de Middellandse Zee is rijk aan cultuur en natuur. In Paphos ontdek je de mythe over de Griekse Godin Aphrodite. En de Griekse en Turkse cultuur die samenkomen in Nicosia maken het extra interessant. Tijdens een fly drive Cyprus ervaar je het zelf, en dat met de heerlijke warme zon op je bol.

Fly Drive Cyprus
Fly Drives (5)

Veelzijdig Cyprus

Met een fly drive Cyprus heb je alle tijd om de veelzijdigheid van ‘het eiland van de Godin van de liefde’ te ontdekken. Dit unieke eiland in de Middellandse Zee zit namelijk vol verrassingen en de Griekse en Turkse cultuur maken het extra interessant. Stap in de huurauto en rijd via het schilderachtige Troödosgebergte naar Paphos, aan de zuidwestkust van Cyprus. Je kijkt hier je ogen uit bij de archeologische opgraving bij Kato Paphos met zijn villa's, paleizen en agora's. Of ga naar de zonnige zuidkust voor een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Limassol. Bijkomen van deze tijdreis naar de Griekse oudheid? Dat doe je op het Pachyammos-strand, op loopafstand van het hotel van TUI.

Ontdek de 2 culturen in Nicosia

Zin in een culturele ontdekkingsreis? Tijdens een fly drive Cyprus krijg je twee culturen voor de prijs van één. Cyprus heeft 2 gezichten: een Grieks en Turks. Ontdek het verhaal over de Griekse Godin Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid. De mythe vertelt dat zij de is geboren bij de rots zee voor de kust van Paphos. In de stad Nicosia ervaar je hoe de Turkse en Griekse invloeden samenkomen. Dwaal door de steegjes binnen de Venetiaanse stadsmuren en bewonder de St. John kathedraal in zijn Franco-Byzantijnse stijl. Steek je de Groene Lijn over, dan sta je op Turks grondgebied met zijn bazaars en moskeeën. De Agia Sofia kerk, ook wel Selimiye moskee genoemd, is zeker een bezoekje waard.

Fly Drives (5)