Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Fly Drive Sicilië

Een Fly Drive Sicilië is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Op dit eiland ten zuidwesten van Italië rijd je door glooiende heuvels, langs steile kliffen inclusief weids uitzicht en dwars door historische steden. Bezoek de Griekse tempel in Segesta, slenter door middeleeuws Cefalù en verken het drukke Palermo. Toch even de benen strekken na al dat autorijden? Maak dan eens een wandeling op de flanken van de Etna-vulkaan.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Sicilië vanaf Amsterdam en Rotterdam.

Fly Drive Sicilië
Fly Drives (14)

Autorondreis op Sicilië

Een Fly Drive Sicilië is de beste manier om dit veelzijdige eiland te verkennen. Sicilië ligt ten zuidwesten van Italië in de Middellandse Zee. De individuele rondreizen van TUI duren 8, 12 of 15 dagen, waarbij je de onbetwiste hoogtepunten van Sicilië aandoet. Rijd langs de voet van de Etna-vulkaan, geniet van culinaire hoogstandjes in lokale osteria's en volg de sporen van de oude Grieken in de tempel bij Segesta. Na elke bocht wacht een nieuwe verrassing: glooiende heuvels vol olijfbomen, een bijna surrealistisch berglandschap of een steile klif met prachtig uitzicht over zee.

Charmante Siciliaanse steden

De steden op Sicilië zijn allemaal even charmant. Gelukkig bezoek je er meerdere tijdens de 12-daagse rondreis 'Charming Sicilië'. Zo kom je in historische steden als Catania, Taormina en Palermo. Ook Cefalù staat op het programma van deze autorondreis. In deze kustplaats aan de noordkust ontdek je volop middeleeuwse charme. Tip: beklim vanuit het oude centrum de Salita Saraceno-trap naar een van de mooiste uitzichtpunten van het hele eiland, bovenop de markante rots van La Rocca.

Wandelen op de Etna

Wil je na al dat autorijden even de benen strekken? Parkeer de auto dan op 1.800 meter hoogte op de zuidflanken van de Etna. Met goed weer ga je vervolgens met de kabelbaan en een 4x4-auto naar 3.000 meter hoogte. Onder leiding van een professionele gids maak je hier een wandeling door het lavalandschap. Dichterbij de krater van de Etna komen kan helaas niet, omdat de vulkaan nog regelmatig uitbarst en onvoorspelbaar blijft. Ondanks dat is dit al een onvergetelijke ervaring tijdens een Fly Drive Sicilië.

Fly Drives (14)