NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Fly Drive Marokko

Ontdek tijdens een fly-drive Marokko de Koningssteden vol Arabische bouwwerken en het indrukwekkende Atlasgebergte in dit Noord-Afrikaanse land. In Marrakech en Fez waant u zich in een van de sprookjes van 1000-en-één-nacht tijdens het struinen door de Medina. Proef de kruiden op het Djemaa-el-Fnaplein in Marrakech of zie hoe de locals rieten manden vlechten in Fez. Met de huurauto kunt u ook de bergtoppen, berberdorpjes en valleien van het Atlasgebergte verkennen.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Marokko vanaf Amsterdam en Rotterdam.

Fly Drive Marokko
Fly Drives (4)

Het Arabisch sprookjesboek van Marokko

Tijdens een fly-drive Marokko rijdt u een Arabisch sprookje van 1000-en-één-nacht binnen. Marokko is een land in het noorden van Afrika dat onder andere bekend staat om zijn Koningssteden. Vooral de Koningsstad Marrakech is dankzij de vele minaretten, palmbomen en Moorse paleizen erg indrukwekkend. Verken de smalle, kronkelige straatjes in Marrakech te voet of maak een stadsrondrit in de huurauto. Op het centrale Djemaa-el-Fna plein kunt u bij de vele eetkraampjes van geurige en kleurige gerechten proeven. De straatmuzikanten en dansers zorgen ondertussen voor vermaak. Nabij het Djemaa-el-Fna plein staat ook de Koutoubia moskee met zijn 69 meter hoge minaret. Niet-moslims mogen de moskee niet betreden, maar de buitenkant is dankzij de Arabische versieringen erg mooi.

Traditionele ambachten in Koningsstad Fez

Na een bezoek aan Marrakech kunt u tijdens de fly-drive Marokko met de huurauto ook de andere Koningssteden bezoeken. Vooral de noordelijk gelegen stad Fez zult u niet snel vergeten. In de Medina, oftewel de oude binnenstad, vind u een labyrinth aan smalle straten, marktkooplui, leerlooierijen en ezels. Fez staat bekend om zijn oude ambachten en tijdens het struinen door de stad kunt u locals rieten manden zien vlechten en kleurrijke tapijten aan elkaar zien knopen. In de wijk ‘Moulay Abdellah Quarter’ kunt u verschillende leerlooierijen bezoeken en met eigen ogen zien hoe de huiden van koeien en schapen bewerkt worden. De tassen en riemen die ze maken van de dierenhuiden doen het goed als souvenir.

Het Atlasgebergte verkennen

Via sinaasappel- en olijfboomgaarden kunt u het Atlasgebergte tegemoet rijden tijdens een fly-drive Marokko. In het Hoge Atlasgebergte vindt u niet alleen indrukwekkende bergen, roodkleurige valleien en traditionele berberdorpen, maar ook wereldberoemde plekken. Vooral het lemen vestingdorp Aït Ben Haddou is erg bijzonder. Dit dorp laat zich vooral kenmerken door de zandkleurige ksar (kasteel) die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De vele doorkijkjes en kantelen van Aït Ben Haddou zijn misschien nog wel indrukwekkender als u weet dat de stad langzaam aan het afbrokkelen is. Overigens kan Aït Ben Haddou u bekend voorkomen als u de films Lawrence of Arabia, Gladiator of Jewel of the Nile ooit gezien hebt.

Fly Drives (4)