Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Fly Drive Sardinië

Een fly drive op Sardinië biedt genoeg afwisseling voor een avontuurlijke vakantie. Dit eiland ligt voor de westkust van Italië in de Tyrreense Zee. Je rijdt er het ene moment via de kronkelige Costa Smeralda naar de mondaine badplaats Porto Cervo, het volgende loop je tussen de Catalaanse huizen in Alghero. Bezoek ook het Gennargentu Nationaal Park en rust vervolgens uit op een van de schitterende zandstranden in Bari Sardo.

Fly Drive Sardinië
Fly Drives (10)

Rondrit over afwisselend Sardinië

Tijdens een fly drive Sardinië gaat er een wereld voor je open. Dit grote eiland ligt voor de westkust van Italië in de Tyrreense Zee, net onder Corsica. Je rijdt er met een huurauto door afwisselende landschappen: van de grillige Costa Smeralda met zijn zandstranden in het noorden tot de ruige heuvels en rotsen van het Gennargentu Nationaal Park bij Bari Sardo. Op Sardinië voelen zowel zonaanbidders als natuurliefhebbers zich dus helemaal thuis.

Van Porto Cervo tot Spaans Alghero

Net zo afwisselend zijn de steden en dorpen op Sardinië. In het noorden vind je de badplaats Porto Cervo, waar je met TUI verblijft tussen de jetset. De oude stad Alghero kent daarentegen volop Spaanse invloeden. Slenter hier door smalle straten met Catalaanse huizen en bewonder de Gotisch-Catalaanse kerk van Sint Franscesco. Weer compleet anders is de hoofdstad van Sardinië, Cagliari. Deze zuidelijk gelegen stad is namelijk een mix van middeleeuwse vesting en Noord-Afrikaanse architectuur.

Relaxen op de stranden van Sardinië

Uitrusten doe je tijdens een fly drive Sardinië natuurlijk op het strand. Met zo'n 1850 kilometer kustlijn heb je genoeg te kiezen. Voor een strandsiësta aan de oostkant van het eiland kun je bijvoorbeeld terecht in Lotzorai. Op het uitgestrekte zandstrand vind je met gemak een plek voor je badhanddoek. En nu je toch voor een rondreis op Sardinië bent, mag een dagje aan de beroemde Costa Smeralda zeker niet ontbreken.

Fly Drives (10)