Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Kerstmarkt Maastricht

Geniet dit jaar van alle lichtjes en gezelligheid op de kerstmarkt in Maastricht! Zonder de grens over te gaan waan je je voor een dag in een compleet andere wereld. Struin langs de verlichte chalets met talloze leuke cadeautjes voor onder de kerstboom, zwier samen met je geliefde of kids over de schaatsbaan of ga voor een ritje in het reuzenrad op het Vrijthof. Drink na afloop een warme chocolademelk met slagroom in het Paviljoen.

Kerstmarkt Maastricht
  • Bourgondisch genieten
  • Culturele verrassingen
  • Historisch mooi
  • Eeuwenoude monumenten
  • Leuke winkels
Bekijk trips naar Maastricht (13)

Magisch Maastricht

Een dag of een weekendje naar de kerstmarkt in Maastricht betekent dat je je voor even in een andere wereld waant, en dat zonder de grens over te gaan. De stad ligt namelijk in het heuvelachtige Limburg aan de Maas en doet daardoor buitenlands aan. Tijdens de kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht waan je je in een gezellig winterwonderland. Talrijke lichtjes in de bomen, een schaatsbaan, kerstklanken op elke hoek, een reuzenrad en natuurlijk de tientallen chalets. Er is volop keus, van kerstdecoraties, zoetigheden tot kaarsen en andere snuisterijen. Ook fijn: een gedeelte van de kerstmarkt in Maastricht is overdekt waardoor je de kerstmarkt bij koud of nat weer ook prima kunt bezoeken. Nog niet uit gewinkeld? Vanaf het Vrijthof sta je in slechts een paar stappen in de sfeervolle winkelstraten van Maastricht. Laat je hier leiden door de adembenemende kerstverlichting, die als een cadeaulint de stad versiert.

Van de schaatsbaan naar het reuzenrad

Maar er is meer te doen op de kerstmarkt in Maastricht. Zwier samen met je geliefde of kids rond op de 1000 vierkante meter grote schaatsbaan met als decor de historische panden van het Vrijthof. In het Paviljoen, naast de schaatsbaan, geniet je van een glaasje glühwein of een kop warme chocolademelk met slagroom. De schaatsbaan is dagelijks geopend. Wil je liever Magisch Maastricht van bovenaf bekijken? Stap dan in het prachtig verlichte reuzenrad en geniet van de skyline van Maastricht. De kleintjes zullen zich vermaken in de overdekte glijbaan.

Bekijk trips naar Maastricht (13)