Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Lignano Sabbiadoro

Aan de Venetiaanse Riviera is het goed toeven tijdens een Last Minute Lignano Sabbiadoro. Dat komt omdat deze Italiaanse badplaats een 8 kilometer lang zandstrand heeft. En vanuit de mondaine jachthaven is een zeiltocht over de Adriatische Zee zo gemaakt. Over varen gesproken; ga zeker eens een dag naar Venetië voor een gondeltocht door de kanalen of bewonder al wandelend de rijk versierde San Marco Basiliek.

Last Minute Lignano Sabbiadoro
Bekijk alle Last Minutes Lignano Sabbiadoro (5)

Zonnen in het mondaine Lignano Sabbiadoro

Pak de zonnebrand, de fotocamera en een zwemvest maar in, want tijdens een Last Minute Lignano Sabbiadoro zijn deze items geen overbodige luxe. Lignano Sabbiadoro is een Italiaanse badplaats op een uur rijden van Venetië. Dankzij het 8 kilometer lange zandstrand en de mondaine jachthaven is de stad geliefd bij zonaanbidders en zeilfanaten. Je kunt hier dan ook prima zonnen op zowel het strand of op het dek van een zeilschip tijdens een boottocht over de Adriatische Zee. De schaduw opzoeken kan op de luxe camping van TUI. Of op het terras bij het hotel waar goede wijnen geserveerd worden.

Met de gondel door Venetië

Omdat Venetië zo dichtbij ligt, mag een dagtrip naar deze beroemde stad niet ontbreken. En natuurlijk kun je tijdens de Last Minute Lignano Sabbiadoro een gondeltocht maken door de kanalen van Venetië. Houdt er wel rekening mee dat dit behoorlijk prijzig is en dat de Vaparetto een stuk goedkoper is. Lopen is een andere optie. Vooral het San Marcoplein met de gelijknamige Basiliek is een bezoek waard. Vergaap je aan de mozaïeken op de plafonds en de wanden en zie de zonnestralen door de koepel naar binnen schijnen. Sprookjesachtige foto’s zijn het resultaat. Bijkomen doe je op een terras aan het plein. Met een goed glas wijn en echte Italiaanse pizza is het goed toeven.

Bekijk alle Last Minutes Lignano Sabbiadoro (5)