Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Fazana

Voor kinderen, natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten is Fazana een paradijs op aarde. Dit Kroatische vissersdorpje ligt namelijk bij de Brijuni-eilanden. Deze eilandjes liggen bezaaid met pijnboombossen én voetsporen van dinosauriërs. Het is bijna alsof je in Jurassic Park bent beland. Bijkomen van de indrukwekkende tocht doe je tijdens een Last Minute Fazana op het strand aan de Adriatische Zee.

Brijuni-eilanden: Jurassic Park in het echt

Keer terug naar de tijd van de dinosauriërs en stap in hun voetsporen tijdens een Last Minute Fazana. Dit Kroatische vissersdorpje ligt voor de kust van de Brijuni-eilanden waar tussen de pijnboombossen en wijngaarden dino voetsporen zijn ontdekt. Het is bijna alsof je op de set van Jurassic Park bent beland. Op de Brujini-eilanden is ook het safaripark een aanrader. Een autovakantie naar Fazana is dan ook echt iets voor de hele familie. Bijkomen van de indrukwekkende dag doe je op de camping van TUI. De stacaravan staat onder een schaduwrijke pijnboom en heeft een houten veranda. Ideaal om ’s avonds op te barbecueën en spelletjes te spelen.

Snorkelen met de sardines van Fazana

Zonliefhebbers opgelet! Tijdens een Last Minute Fazana verblijf je op een camping direct aan het strand. Vergeet je snorkel niet mee te nemen, want het diepblauwe water van de Adriatische Zee is erg helder. Voor je het weet zie je de vissen en octopussen voorbij zwemmen. Grote kans dat je vooral sardientjes spot. Fazana staat namelijk bekend om de sardines visserij. In het centrum van het dorp serveren de restaurants deze vissoort elk met een andere bereidingswijze. Je kunt dan ook gerust elke avond vis eten en toch genieten van een afwisselende maaltijd. Wil je meer weten over de lokale vissers? Bezoek dan het kleine visserijmuseum in Fazana.

Bekijk alle Last Minutes Fazana (2)