Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Petrcane

Baaien met helderblauw water, schaduwrijke pijnbomen en kiezelstrandjes zijn de belangrijkste ingrediënten van een Last Minute Petrcane. Dit Kroatische vissersdorpje ligt aan de Adriatische Zee en is de ideale plek voor een rustige zonvakantie. Plons het zwembad in van het luxe hotel van TUI of ga snorkelen met octopussen en zee-egels. Cultuur snuiven doe je in de ‘coole stad’ Zadar met het zee-orgel en de stenen huizen.

Zonnen in het idyllische Petrcane

Wat dacht je van een zonvakantie op een idyllische plek die nog ongerept en lekker rustig is? Stap dan de auto in voor een Last Minute Petrcane en reis naar het midden van Kroatië. Petrcane ligt aan de kust van de Adriatische Zee en is van oorsprong een vissersdorpje. Tegenwoordig draait het vooral om de verborgen baaien, kiezelstranden en het schaduwrijke pijnbomen bos. Vergeet je snorkel niet mee te nemen, want voor de kust van het Punta Radman strand is het zeewater zo helder dat je de zee-egels, octopussen en vissen goed kunt zien. Daarna nog een plons in het zwembad bij het luxe hotel van TUI? Of schuif je liever direct aan bij het diner om van Kroatische gerechten als brudet (stoofpot met zeevruchten) te proeven?

De ´coole stad´ Zadar bekijken

Tijdens een Last Minute Petrcane kun je niet om de historische stad Zadar heen. Vanwege de eeuwenoude kerken, de moderne monumenten en het pittoreske stadsbeeld heeft de Engelse krant de Guardian Zadar gebombardeerd tot ‘De nieuwe coole stad’. Hóe cool kun je zelf ontdekken tijdens een stadswandeling. Bewonder de stenen huizen met rode dakpannen, stap binnen bij de Romaanse Sint Donatus kerk en bezoek het Romeinse forum. En dat allemaal met op de achtergrond de klassieke klanken van het zee-orgel van Zadar. Bij dit onderwaterorgel kun je ’s avonds de zonsondergang aanschouwen. Al kun je na de culturele dag ook ontspannen in de spa van het hotel in Petrcane.

Bekijk alle Last Minutes Petrcane (1)