Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Maastricht

Wie door het glooiende Limburgse heuvellandschap rijdt tijdens een Last Minute Maastricht kan het bijna niet geloven. Dit is óók Nederland. Bewonder de vele bezienswaardigheden aan het Vrijthof, waar je vanuit een hotel van TUI zo naartoe wandelt. De unieke kerkentweeling aan het Vagevuur bijvoorbeeld. Of neem toch ook een kijkje over de grens en geniet van de heidevelden en dennenbossen van de Hoge Kempen in België.

Last Minute Maastricht
  • Bourgondisch genieten
  • Culturele verrassingen
  • Historisch mooi
  • Eeuwenoude monumenten
  • Leuke winkels
Bekijk alle Last Minutes Maastricht (13)

Bijna buitenland in Maastricht

Buitenland, maar dan gewoon in eigen land. Tijdens een Last Minute in Maastricht maak je kennis met een glooiend heuvellandschap dat je nergens anders in Nederland tegenkomt. Hoe je deze groene omgeving het beste verkent? Op de fiets natuurlijk. Je eigen fiets, of huur er een bij het vakantiepark of hotel van TUI. Wie toch ook even naar het buitenland wil, kan een tocht naar het drielandenpunt in Vaals maken. Maar je kunt natuurlijk ook de kronkelingen van de Maas volgen, naar het Nationaal Park Hoge Kempen. Zo breng je tijdens een vakantie in Limburg ook meteen een bezoekje aan Belgisch Limburg. Uitgestrekte dennenbossen, bloeiende paarse heidevelden, grote waterplassen, kleine vennetjes... En je mag dan af en toe een flinke helling tegenkomen, het uitzicht vanaf de top van de heuvels is de klim meer dan waard.

De bezienswaardigheden aan het Vrijthof

Natuurlijk kunnen tijdens een Last Minute in Maastricht ook de culturele bezienswaardigheden in de hart van de stad niet worden overgeslagen. Gelukkig loop je vanuit een centraal gelegen hotel in Maastricht zo naar het Vrijthof. Met maar liefst 38 rijksmonumenten. Aan één plein! Een van de belangrijkste trekpleisters tijdens een stedentrip Maastricht is ongetwijfeld de bijzondere kerkentweeling. De rooms-katholieke Sint-Servaasbasiliek en de protestantse Sint-Jan liggen gebroederlijk naast elkaar. Slecht gescheiden door een smalle steeg: het Vagevuur. Maar ook het opvallende rode Spaans Gouvernement, een van de oudste woonhuizen van de stad, is het bewonderen tijdens een vakantie in Maastricht zeker waard.

Bekijk alle Last Minutes Maastricht (13)

Veelgestelde vragen Maastricht

Met de auto van Utrecht naar Maastricht ben je ongeveer 2 uur onderweg. 

De beste reistijd voor een vakantie in Maastricht is van mei tot en met augustus. Het is dan tussen de 21en 23 graden. 

Het Bastion Hotel Maastricht Centrum is geschikt voor mindervaliden.

Vakantiepark Dormio Resort Maastricht is een accommodatie in Maastricht die ook een zwembad heeft.