Profiteer nu nog van niet aanbetalen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Wadi Rum

Rondreis Wadi Rum

  1. Rondreis
  2. Jordanië
  3. Wadi Rum

Krijg tijdens een rondreis Wadi Rum van TUI toegang tot de culturele schatten van Jordanië. Wordt het een 8-daagse of 12-daagse rondreis? Bezoek de eeuwenoude stad Amman en laat je verleiden tot Jordaanse smaaksensaties. Een goede bodem voor wereldwonder Petra, stad van de schitterende schatkamer Al Khazneh. En dan bereik je het hoogtepunt: de rode Wadi Rum woestijn dat je per jeep doorkruist. Een onvergetelijke reis met afsluitend een dagje dobberen op de Dode Zee.

Rondreis Wadi Rum

Rondreis door de schatkamer van Jordanië

Kennismaken met één van de meest spectaculaire woestijnlandschappen ter wereld? Dat kan met een 8-daagse rondreis naar Wadi Rum in het zuiden van Jordanië. De rondreis begint met een aantal overnachtingen in de toeristische stad Madaba. Hier bezoek je de berg Nebo vanwaar Mozes het Beloofde Land zag en krijg je kooklessen volgens de Jordaanse traditie. Een goede bodem voor je bezoek aan het eeuwenoude stad Amman. De Citadel en het kasteel van Shobak zijn de blikvangers. ’s Avonds sluit je af met een bezoek aan een Jordaanse familie die je verwennen met een authentiek diner! Na een heerlijke nacht in het luxe hotel van TUI in Amman reis je verder naar Petra. Deze schitterende stad prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een opzichzelfstaand wereldwonder. De toegang tot Petra is een 1200 kilometer lange kloof, de Siq. Vanachter de kloof doemt de graftempel Al Khazneh op, letterlijk een uit zandsteen gehouwen schatkamer. Kunnen je ogen zoveel schoonheid wel aan?

Wadi Rum: een magisch stukje Jordanië

Dacht je dat je rondreis niet mooier kon? De volgende dag bereik je hét hoogtepunt van deze rondreis: Wadi Rum. De schoonheid van dit landschap is bijna niet in woorden uit te drukken. Overdag doorkruis je deze roestbruine, rotsachtige woestijn tijdens een jeeptocht langs graftombes van de Nabateeërs. Voordat de avond valt geniet je van een zonsondergang die de bloedrode rotsen zo mogelijk nog roder kleurt. En ’s nachts overnacht je met TUI in een Bedoeïenentent onder de heldere sterrenhemel. Heerlijk, die koele avondlucht na zo’n zinderende tocht. Écht afkoelen doe je op de laatste dag als je de Dode Zee bereikt. Er opent zich een ware oase terwijl je drijvend over het turquoise water alvast uitkijkt naar de modderbehandeling. Meer zien? Breid je rondreis Wadi Rum dan uit naar een 12-daagse rondreis van TUI door Israël en Jordanië. Je stipt dan onder andere het moderne Tel Aviv en de klassieke steden Nazareth en Jeruzalem aan voor je het magische landschap van Wadi Rum bereikt. Hoe dan ook een onvergetelijke rondreis voor iedere avonturier.