COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Kolding

Vakantie Kolding

  1. Vakantie
  2. Denemarken
  3. Jutland
  4. Kolding

Bewonder de cultuur van de havenstad Kolding tijdens je vakantie in Denemarken. Bezoek het kasteel Koldinghus en het museum, maak een stadswandeling om alle architectuur in het centrum te bekijken en geniet van een typisch Deense maaltijd in een van de restaurants. Vergeet niet een dag uit te trekken om naar Legoland Billund te gaan en ga lekker shoppen in een van de grootste winkelcentra op Jutland.

Vakantie Kolding

Cultuur snuiven in Kolding

Tijdens je vakantie in de Deense havenstad Kolding op het eiland Jutland zul je als cultuurliefhebber je zeker vermaken. Het zal je direct opvallen dat er een kasteel boven de stad uitsteekt. Deze heet het Koldinghus en dit kasteel is van binnen nog helemaal in oorspronkelijke staat. Het staat symbool voor Kolding en in het bijbehorende museum kun je allerlei Deense schilderkunsten uit de middeleeuwen bewonderen. Maak een stadswandeling en spot in het centrum kleurrijke houten huisjes, restaurants, winkeltjes en cafés wanneer je door de smalle steegjes loopt. Schuif aan tafel bij een van de restaurants om hier te smullen van een typisch Deense Flæskesteg. Dit is zacht geroosterd varkensvlees met een krokante schil en rode kool, heerlijk!

Lego bouwwerken in Legoland Billund

Rijd 45 minuten vanuit Kolding en je bent al in een van de bekendste plekken van Denemarken, namelijk Legoland Billund. Met 50 attracties voor alle leeftijden is dit zeker een leuk dagje uit tijdens je vakantie in Kolding. En vergeet niet je camera mee te nemen om een paar kiekjes te schieten van alle prachtige lego bouwwerken die je hier aan zult treffen. Daarnaast kun je er op uit gaan naar het Kolding Storcenter. In dit grootste winkelcentrum van Jutland met zo’n 120 winkels en restaurants zul je zeker veel leuke aankopen kunnen doen. Scoor hier ook nog even een leuke souvenir voor de thuisblijvers!