Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Rømø

Tijdens een vakantie op Rømø maak je kennis met de natuurlijke trekpleisters van dit Deense Waddeneiland. Maak een lange strandwandeling over het Lakolk zandstrand, en waai uit aan de Noordzee. Misschien zie je vlak voor zonsondergang de sort sol wel. Of maak een dagtrip naar Ribe, vol charmante straatjes met kleurrijke gevels en vakwerkgevels. En de geschiedenis van Jutland in het Vikingecentrum natuurlijk.

Zwarte zonvakantie op Rømø

Ten westen van het Deense schiereiland Jutland, ligt het Waddeneiland Rømø. Een ideale bestemming om heerlijk uit te waaien aan de Noordzee. En dat op maar een uur of zes rijden vanuit Nederland. Helemaal handig: je bereikt het eiland tijdens een vakantie op Rømø gemakkelijk zonder veerpont. Over de lange Rømøvej rijd je met eigen auto zo naar het Waddeneiland vanaf het Deense vasteland. Een mooie tocht, waarbij je de wetlands rondom het eiland vast kunt bewonderen. En vanaf een luxe vakantiepark op Rømø wandel je tijdens een vakantie in Denemarken zo naar het kilometerslange zandstrand van Lakolk. Voor een verfrissende duik in de Noordzee. Of voor de mooiste wandelingen door het duingebied. Bezoek je Rømø in het voor- of najaar? Dan zie je met een beetje geluk ook het natuurverschijnsel sort sol. Tijdens deze 'zwarte zon' zoeken enorme zwermen spreeuwen een slaapplek voor de nacht. Een bijzondere ervaring tijdens een vakantie op Jutland.

Historische stedentrip Ribe

Voor de culturele bezienswaardigheden van Denemarken breng je tijdens een vakantie op Rømø een bezoek aan de nabijgelegen stad Ribe. Waar je van alles te weten komt over de geschiedenis van Jutland in het Vikingecentrum. Maar je kunt ook op je gemak door de smalle straatjes van het centrum struinen, langs pastelkleurige gevels en oude vakwerkhuizen. Versierd met rozen en andere bonte bloemenpracht. Niet vergeten je camera mee te nemen. Een hapje eten doe je tijdens een stedentrip Ribe op een van de gezellige terrasjes aan het centraal gelegen Torvet. Voor typisch Deens Smørrebrød met uitzicht op de Ribe Domkirke.

Bekijk alle vakanties Rømø (1)