Sharm el Sheikh

Vakantie Sharm el Sheikh

  1. Vakantie
  2. Egypte
  3. Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh, een zonnige badplaats in het land van de Farao’s. Ontdek de verschillende wijken van deze stad met elk hun eigen charme. Shop in een van de vele winkeltjes waar u uit honderden godenbeelden, parfumflesjes en katoenen doeken kunt kiezen. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee en bestel ’s avonds een ‘mezze’ die u de verschillende smaken van de Egyptische keuken laat proeven.

Vakantie Sharm el Sheikh
  • Zonnige badplaats aan de Rode Zee
  • 4 stadswijken met hun eigen sfeer
  • Bonte onderwaterwereld
  • Nachtelijk avontuur in de Sinaï woestijn
Bekijk alle vakanties Sharm el Sheikh (22)
  • Aanbiedingen
  • Voordelig

Aanbieding Sharm el Sheikh

Van duiken in de Rode Zee, shoppen in de bazaars tot de woestijn in met een kameel en op jeepsafari, dat is een vakantie naar Sharm el Sheikh in een notendop! Deze badplaats in Egypte biedt u een veelzijdige, maar vooral zonnige vakantie. De luxe hotels zullen uw verwachtingen te boven gaan. Profiteer nu van heel veel kortingen en bekijk nu onze aanbieding naar Sharm el Sheikh. Wilt u nu alvast boeken voor volgend jaar, dan profiteert u bij TUI ook nog eens van een aantrekkelijke vroegboekkorting.

Bekijk alle aanbiedingen Sharm el Sheikh (22)

Goedkope vakantie Sharm el Sheikh

Misschien klinkt het tegenstrijdig: een voordelige zonvakantie in een luxe paradijs. Maar wie buiten het seizoen bij TUI een goedkope vakantie naar Sharm el Sheikh boekt, geniet van uitgestrekte zandstranden zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. En koud hoeft u het gelukkig zelfs in de winter niet te hebben: in de Egyptische badplaats zijn de temperaturen namelijk het gehele jaar door zeer aangenaam. Pak dus je handdoek en wandel vanaf een resort van TUI in de wijk Nabq Bay, direct aan zee gelegen, zo het brede zandstrand op. Met gratis uitzicht over de helderblauwe Rode Zee. Snorkelset meegenomen? Dan kunt u in het huisrif van het hotel kosteloos de prachtig gekleurde koralen bewonderen. Wie weet zwemt er wel een zeeschildpad voorbij.

Wie niet al te lang op het warme zand wil zitten, kan vanuit een hotel in het oude stadsdeel Hadaba op zoek naar voordelige souvenirs op de Old Market. Wandel de geur van de kruiden achterna en vergeet voor leuke koopjes vooral niet af te dingen. Trek gekregen van het koopjesjagen? Het verblijf is All Inclusive, dus over de prijs van de overheerlijke 'Mezze' hoeft u zich geen zorgen te maken.

Bekijk alle voordelige vakanties Sharm el Sheikh (22)

Veelzijdig Sharm el Sheikh

De Egyptische badplaats Sharm el Sheikh is gelegen nabij de Sinaï woestijn aan de Rode Zee. De temperatuur is het gehele jaar door aangenaam en maakt een vakantie Sharm el Sheikh zowel een uitstekende bestemming voor winterzon of zomervakantie. Sharm el Sheikh is opgedeeld in verschillende gebieden. In de wijk Na’ama Bay vindt u een levendig centrum waar u goed kunt wandelen en winkelen en u ’s avonds terug kunt trekken in uw luxe resort. Iets zuidelijker ligt Hadaba waar u rond kunt slenteren in het oude centrum en de wijk Ras Um El Sid. Wilt u tot rust komen, bezoek dan Shark’s Bay in het noorden van de stad. Hier vindt u gezellige winkels, uitgebreide mogelijkheden om lekker te eten en natuurlijk kunt u hier prachtig snorkelen in de Rode Zee.

De Rode Zee: duikersparadijs

De Rode Zee staat bekend staat als een waar duikersparadijs, maar ook snorkelaars zijn hier meer dan welkom. Bij veel accommodaties kunt u direct de pier oplopen en het huisrif ontdekken, mits u geen rode vlag ziet. Een andere bezienswaardigheid is het nationaal park Ras Mohamed ten zuiden van Sharm el Sheikh. Als u een duikliefhebber bent, mag u dit park met zijn adembenemende onderwaterwereld niet missen. Het is namelijk een van de mooiste locaties ter wereld. Maar naast de bonte onderwaterwereld, is er in dit park ook veel op het land te bewonderen. Er leven hier vele diersoorten, waaronder reptielen, ooievaars en de aasgier.

Op bedevaart in het holst van de nacht

Op uw vakantie in Sharm el Sheikh zijn er verschillende excursies waar u aan deel kunt nemen. Beklim ’s nachts de Djebel Moesa in de Sinaï woestijn waar Mozes de 10 geboden van God zou hebben ontvangen. Na dit avontuur klautert u naar beneden en ligt het Sint-Catharinaklooster op u te wachten in de eerste zonnestralen van de dag. Dit klooster is een van de bekendste kloosters ter wereld en herbergt onder andere de brandende braambos waar God tegen Mozes sprak. Als u geen genoeg kunt krijgen van de kleuren en vormen van de Sinaï, kunt u deze nader verkennen per jeep of kameel. Maak een stop bij een bedoeïenen dorp en ontdek het dagelijkse leven van deze woestijnbewoners.

'Mezze': van alles en nog wat

Als u Egyptisch wilt eten, kunt u ervoor kiezen om eens ‘mezze’ te bestellen. Dit betekent ‘veel kleine hapjes’. U krijgt een buffet met zelf gekozen gerechtjes in kleine hoeveelheden, waardoor u verschillende hapjes kunt proeven die tekenend zijn voor de Egyptische keuken. Voor de visliefhebber is het een aanrader om eens vis te bestellen bereid naar recept van de Bedoeïenen. U eet dan ook in Bedoeïenenstijl: aan lange tafels en zittend op kussens op de grond. Een ‘shisha’ met geurig appeltabak maakt het plaatje compleet.

Vier wijken, vele mogelijkheden

Reis af naar het land van de Nijl, piramides en machtige goden en laat u onderdompelen in de Rode Zee of vervoeren door de Sinaï woestijn. Voor een vakantie in Sharm el Sheikh heeft TUI vele accommodaties in verschillende wijken. Overnacht bijvoorbeeld in een luxe 5 sterren hotel gelegen in Na’ama Bay met een eigen indrukwekkend huisrif. Of kies voor een 4 sterren hotel in Nabq Bay waar uw waterratten zich uitstekend kunnen vermaken in de zwembaden en glijbanen in het waterpark gelegen bij het hotel. Terwijl zij zich vermaken kunt u heerlijk genieten van de Egyptische zon en een goed boek.

Bekijk alle vakanties Sharm el Sheikh (22)