Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
St. Pol de Léon

Vakantie St. Pol de Léon

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Bretagne
  4. St. Pol de Léon

Geniet tijdens de vakantie in St. Pol de Léon van de zon op het 13 kilometer lange zandstrand. Naast het zonnebaden kun je in de Bretagne ook wandelen tussen de velden vol gewassen als aardappelen en bieten. Bezoek ook eens de Romaanse kathedraal Saint Paul-Aurélien en bewonder historische kerkschatten of geniet van een panoramisch uitzicht van de bretonse klokkentoren uit de 14e eeuw van de Kreisker-kapel.

Vakantie St. Pol de Léon
Bekijk alle vakanties St. Pol de Léon (1)

Kilometers zandstrand in St. Pol de Léon

Tijdens je verblijf op het vakantiepark van TUI in de Franse regio Bretagne kun je genieten van historie, cultuur en velden vol aardappelen, bieten en artisjokken. De oude sfeervolle stad St. Pol de Léon straalt historie uit met veel versierde herenhuizen, kathedralen en monumenten. Het is zeker de moeite waard om tijdens je verblijf de prachtig Romaanse kathedraal Saint Paul-Aurélien te bezoeken. Bewonder hier het marmeren altaar, allemaal verschillend ontworpen koorstoelen en de reliekkisten, waar schedels in worden bewaard. Als strandliefhebber zit je in St. Pol de Léon ook perfect, de stad beschikt over een kustlijn van maar liefst 13 kilometer waar je heerlijk kunt zonnebaden. Houd je iets meer van actie? Breng een bezoek aan de baai van Morlaix. Hier kun je naast het chillen in je strandstoel met het uitzicht op een aantal eilandjes ook allerlei verschillende watersporten beoefenen.

Cultuur snuiven in de Bretagne

Tijdens je verblijf op het vakantiepark van TUI kom je helemaal tot rust. Je zit op loopafstand van het strand, de haven en het centrum van St. Pol de Léon. De Bretagne is echt een paradijs voor wandelaars, je krijgt er het gevoel alsof je door een grote groentetuin loopt. Pak ‘s middags de auto en rijd in een kwartiertje richting het authentieke vissersdorpje Roscoff. Hier kun je een bezoek brengen aan de prachtig middeleeuwse Notre Dame de Croaz Batz en de planten en bloemen in de exotische tuin van Roscoff bewonderen. Na een dag cultuur snuiven is het tijd om een terrasje te pakken en te proosten met een glas ‘Le Royal Guillevic’, een Bretonse cider gemaakt van één van de oudste lokale appelsoorten. En als de zon ondergaat loop je naar de bretonse klokkentoren uit de 14e eeuw van de Kreisker-kapel waar je op 78meter hoogte kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Bekijk alle vakanties St. Pol de Léon (1)