COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Marina di Castagneto Carducci

Vakantie Marina di Castagneto Carducci

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Toscaanse Kust
  4. Toscane
  5. Marina di Castagneto Carducci

Ontdek de charme van een kampeervakantie aan de Toscaanse Kust tijdens een vakantie in Marina di Castagneto Carducci. De camping van TUI ligt direct aan het strand van de Middellandse Zee, een verfrissende duik is dus zo gemaakt. Iets verderop ligt het historische dorp Castagneto Carducci, bekend om het gelijknamige kasteel. Zin om een hapje te eten? In de cirkelvormige straten vind je enkele authentieke restaurants. 'La dolce vita!'

Vakantie Marina di Castagneto Carducci

Kamperen aan zee

Marina di Castagneto Carducci betekent heel kort gezegd: zon, zee en strand aan de Toscaanse Kust! De camping van TUI aan de Toscaanse Kust ligt namelijk direct aan de Middellandse Zee en vanaf hier sta je met een paar stappen op het brede zandstrand van Marina di Donoratico. Tijd om te relaxen op een strandbed, terwijl de kids ravotten in de helderblauwe zee en zandkastelen aan het bouwen zijn. Iets meer actie? Huur een waterfiets of kano om de omgeving te ontdekken. Zo zal vast en zeker Forte Marina di Castagneto Carducci - gelegen in de duinen - wel opvallen. Dit fort moest destijds het dorp beschermen tegen piraten.

Het kasteel van Castagneto Carducci

De camping van TUI is tevens de ideale uitvalsbasis voor een dagtrip naar het historische dorp Castagneto Carducci, gelegen in het hart van de Maremma Pisana op een kwartiertje rijden vanaf Marina di Castagneto Carducci. De middeleeuwse sfeer is in de nauwe, steile straten van de stad nog tastbaar. De straten zijn in een cirkelvorm om Castello di Castagneto heen gebouwd. Dit kasteel is een van de bekendste bezienswaardigheden van de geboortestad van de beroemde dichter Carducci.

Zin om een hapje te eten? In het centrum van Castagneto Carducci vind je enkele gezellige osteria’s waar je heerlijk kunt dineren. Denk aan gerechten als 'bruscetta', 'crostini di cavolo nero' en 'pappa al pomodoro' geserveerd met een glaasje Chianti-wijn. Om het eten rustig te laten zakken kunt u een wandeling maken naar Piazzale Belvedere, vanwaar je uitkijkt over de Toscaanse heuvels.