Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Zagreb

Dat ook de minder bekende hoofdsteden van Europa meer dan de moeite waard zijn te bezoeken, ontdek je wanneer je bij TUI een vakantie in Zagreb boekt. Want hier vind je tal van prachtige kerken en musea, zoals het Kroatisch Natuurhistorisch Museum met prehistorische voorwerpen. En voor een drankje tussendoor kun je tijdens de stedentrip natuurlijk altijd terecht op een van de gezellige terrasjes in het centrum.

De gotische bezienswaardigheden van Zagreb

Aan de rivier de Sava en aan de voet van het imposante Medvednica gebergte, ligt de Kroatische hoofdstad Zagreb. Hier vind je behalve veel gezelligheid ook tal van kleurrijke culturele bezienswaardigheden, zoals kerken en musea. Vanuit een centraal gelegen hotel in Zagreb wandel je tijdens een stedentrip zo naar de highlights van de stad. De 13e eeuwse Crkva sv. Marka bijvoorbeeld, met gotische standbeelden en het prachtig gekleurde wapen van Zagreb op het dak. Of breng een bezoek aan de gotische kathedraal, met 13e eeuwse fresco’s en twee imposante, ruim 100 meter hoge torens. Even bijkomen van al dat moois? Dan kun je tijdens de vakantie in Zagreb genieten van een goed glas lokaal gebrouwen bier op het terras van bar Pivnica Medvedgrad Ilica.

Van prehistorisch tot 19e eeuws

Niet alleen kerken, maar ook musea vind je tijdens een vakantie in Zagreb in overvloed. Zo kun je in het Archeologisch Museum kennis maken met de geschiedenis van Kroatië, of prehistorische wapens bewonderen in het Kroatisch Natuurhistorisch Museum. Hou je meer van schilderijen? Dan kun je terecht in de Strossmayer galerij. Hier worden namelijk van 14e tot 19e eeuwse werken van Europese schilders tentoongesteld, waaronder kunst van Jacob van Ruisdael en El Greco.

Bekijk alle vakanties Zagreb (1)