Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Beitostølen

Duik in de natuur van het prachtige Noorwegen tijdens een vakantie Beitostølen. De plaats grenst aan het Nasjonale Turistveger Valdresflye en het Jotunheimen National park. Trek in het appartement van TUI je wandelschoenen aan en loop zo de ruige natuur in. Wandel langs de besneeuwde bergtoppen en het stroompje Mugna. Of klim naar de top van de Knutshøe route. Probeer ook zeker de Noorse specialiteit, de Kjøttboller.

De ruige natuur van Beitostølen

Zet je wandelschoenen maar vast klaar, want deze zijn zeker nodig tijdens een vakantie naar Beitostølen. Vanuit het appartement van TUI heb je namelijk de Noorse natuur in je achtertuin. Beitostølen ligt in het Nasjonale Turistveger Valdresflye en naast het Jotunheimen National park. Met sneeuw bedekte toppen tot 1.900 meter en uitgestrekte bergplateaus lijkt het net alsof je je in een maanlandschap bevindt. De natuur oogt ruig met hier en daar grote rotsen uit de ijstijd, maar dit wordt zo nu en dan onderbroken door traditionele Noorse schuren. Houd je ogen goed open, want de kans bestaat dat er kuddes rendieren aan je voorbij trekken.

Wandelroutes rondom Beitostølen

Je snapt vast dat dit ruige gebied zich dan ook perfect leent om mooie wandelingen te maken. Er zijn verschillende routes voor elk niveau. Voor de avonturiers onder ons is de route Knutshøe een leuke uitdaging. Een vrij pittige wandeling met wat steile klimmetjes, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over het Jotunheimen park. Iets toegankelijker maar zeker niet minder leuk: de wandeling Mugnetind. Een tocht van ongeveer 4 uur langs glooiend heidelandschap en het stroompje Mugna. Na een dag in de natuur is het tijd voor Kjøttboller en een wijntje. Skål, oftewel proost op je vakantie in Beitostølen!

Bekijk alle vakanties Beitostølen (6)