Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Gerona

Wandelen of paardrijden door de Spaanse Pyreneeën, of tijdens een familievakantie de bomen van het Parc Aventura beklimmen? Dat kan tijdens een vakantie in Gerona in het dorpje Alp, midden in de bossen. Of breng je liever een bezoek aan de middeleeuwse bezienswaardigheden van Maçanet De Cabrenys, zoals de Sant Marti de Cabrenys met 12e eeuws ijzerwerk?

Populaire bestemmingen

Autovakantie naar de Spaanse Pyreneeën

Wie op autovakantie naar Spanje wil maar zo kort mogelijk onderweg wil zijn, kan ervoor kiezen de bezienswaardigheden van Noordoost-Spanje te ontdekken tijdens een vakantie in Gerona. In deze streek, net over de Franse grens, vind je prachtige dorpjes in de Catalaanse Pyreneeën.

Wie bij TUI een rustig gelegen 4 sterren hotel boekt in het dorpje Alp, is vanuit het resort zo in de bossen. Geniet tijdens een wandeling in alle rust van het prachtige groene heuvellandschap, of verken de omgeving te paard. Ben je op familievakantie met kinderen? Dan is het Parc Aventura in de nabijgelegen plaats Molina een echte aanrader. Hier kunnen de kids naar hartelust klimmen tussen de bomen en vervolgens weer naar beneden zoeven met de tokkelbaan.

De bezienswaardigheden van Maçanet

Wil je tijdens een vakantie in Gerona graag in een dorpje vol historische bezienswaardigheden overnachten? Kies dan voor een kleinschalig en centraal gelegen hotel in Maçanet De Cabrenys, op loopafstand van het oude centrum. Hier kun je onder andere de romaanse Capella de Sant Sebastià en de kerk Sant Marti de Cabrenys met 12e eeuws ijzerwerk op de houten deur bezoeken. Bij terugkomst in het hotel kun je op het terras van het bijbehorende restaurant een overheerlijke Paella bestellen.

Bekijk alle vakanties Gerona (1)