Dit kan je van ons verwachten:

  • Wij helpen je vanaf de check-in tot aan je stoel in het vliegtuig
  • En begeleiden je van je stoel in het vliegtuig tot aan de bagageband op je bestemming
  • Jouw rolstoel, rollator of scootmobiel mag gratis mee
  • Jouw hulphond vliegt gratis mee en mag bij jou in de cabine
  • U kunt extra zuurstof aanvragen en meenemen
  • We houden graag rekening met je dieetwensen

Dit willen we weten

TUI zorgt ervoor dat je makkelijk en comfortabel reist. Om je goed te kunnen helpen, geef je tot uiterlijk drie werkdagen voor vertrek door wat je wel en niet kunt. En of je met een rolstoel reist of andere begeleiding nodig heeft. Hiervoor kan je dit formulier invullen.

Wat je van ons kunt verwachten
Verberg

Bij de incheckbalie wachten we je op en brengen je naar het vliegtuig. En ben je volledig afhankelijk van je rolstoel, dan helpen we je tot aan je stoel in het vliegtuig. Bij aankomst staat er meteen weer iemand klaar om je naar de bagageband te brengen.

Wij zien je graag 2,5 uur voor vertrektijd van het vliegtuig bij onze incheckbalie in vertrekhal 3 op Schiphol. Zo is je rolstoel op tijd reisklaar.

Aanmeldformulier rolstoel
Lees meer over de afhandeling op andere luchthavens

Maaltijdwensen

Uitsluitend op vluchten naar onze verre bestemmingen, kan je dieetwensen aangeven en een speciale maaltijd aanvragen.

Lees meer over de maaltijden

Medische voorzieningen en bagage

De meeste medische voorzieningen en bagage nemen wij kosteloos mee, zoals bijvoorbeeld je rolstoel. Maar ook je hulphond vliegt gratis mee en mag bij je in de cabine. En om alles wat je nodig hebt mee te nemen, mag je gratis vijftien kilo extra medische ruimbagage meenemen.

Lees meer over medische voorzieningen en bagage
Verberg medische voorzieningen en bagage

Blindengeleide-, hulp- en reddingshonden worden, ongeacht hun formaat, in de cabine geaccepteerd. De honden mogen worden vervoerd, mits het dier een mobiliteitsbeperkte passagier of een reddingsteam begeleidt. Zij worden gratis, zonder leeftas of kennel, toegestaan in de cabine, mits zij aan de riem worden gehouden en niet op de stoelen komen.

Alle informatie in een folder

In onze uitgebreide folder lees je precies wat je kunt verwachten en welke regels gelden. Bijvoorbeeld voor het meenemen van een rolstoel of als je extra zuurstof aan boord nodig heeft.