COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

Een aantal TUI bestemmingen verplicht reizigers om voorafgaand aan hun aankomst een Covid-19 PCR-test te doen. Als je een reis hebt geboekt bij TUI, dan vergoedt TUI deze test geheel of gedeeltelijk voor je. Voorwaarde is dat je de test vóór je vertrek in Nederland laat afnemen. Wij werken hiervoor samen met HetHuisartsLab. Hieronder vind je meer informatie over de werkwijze, wat we voor jou geregeld hebben en welke zaken we van jou verwachten.

Let op: voor Aruba, St. Maarten en Cyprus geldt een negatief reisadvies. Dit betekent dat wij voorlopig geen reizen meer naar deze bestemmingen aanbieden. Met gevolg dat je hier niet naartoe kunt reizen, ondanks dat je een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat.

Wat is een Covid-19 PCR-test?

Bij een Covid-19 PCR-test wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het Covid-19 virus in de neus- of keelholte zit. Er zijn twee type testen: de keel-neus swab test en de zogenaamde gorgeltest. Aangezien Aruba, Bonaire, Curaçao en Griekenland de keel-neus swab test verplichten, zal iedereen die getest wordt namens TUI via HetHuisartsLab de keel-neus swab test krijgen.

 

Welke eisen stellen de bestemmingen aan de test en gezondheidsverklaring?

Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Madeira en Cyprus

 • De PCR-test moet binnen 72 tot 65 uur voor vertrek zijn afgenomen. De geplande vertrektijd kun je vinden via de Mijn TUI omgeving of op je e-tickets.
 • Graag wijzen we je erop dat als je de test eerder dan 72 uur voor vertrek laat afnemen, je het land niet kunt betreden en helaas niet mee kunt op de vlucht. Laat je de test binnen 65 uur voor vertrek afnemen, dan is er geen garantie dat het testresultaat op tijd binnen is. Je kunt in beide gevallen geen aanspraak maken op teruggave van je reissom of extra gemaakte kosten.
 • De testuitslag moet negatief zijn en de reiziger dient dit middels een Engelstalige gezondheidsverklaring aan te kunnen tonen gedurende de reis. 
 • De testuitslag dien je geprint aan te kunnen tonen.
 • Naast de testuitslag ontvang je bij een negatief resultaat ook een afreisdocument. Dit document is nodig  om naar de bestemming te kunnen vertrekken.
 • Zonder testuitslag en afreisdocument kun je niet op reis. 
 • Voor Aruba, Bonaire en Curaçao is het verplicht om een keel-neus swab test te laten afnemen.
 • LET OP: je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je beschikt over de juiste documenten

Griekenland (alleen van toepassing voor inwoners van België, vertrekkend vanuit Nederland)

 • Let op, vanaf 1 september is de PCR test voor Griekenland niet meer noodzakelijk voor inwoners van Nederland. Voor reizigers met een permanente residentie in België is de test vanaf 8 september tot 30 september.  
 • De PCR test moet binnen 72 tot 65 uur voor aankomst zijn afgenomen. De geplande aankomsttijd kun je vinden via de Mijn TUI omgeving of op je e-tickets.
 • Graag wijzen we je erop dat als je de test eerder dan 72 uur voor aankomst laat afnemen, je Griekenland niet kunt betreden en helaas niet mee kunt op de vlucht. Laat je de test binnen 65 uur voor aankomst afnemen, dan is er geen garantie dat het testresultaat op tijd binnen is. Je kunt in beide gevallen geen aanspraak maken op teruggave van je reissom of extra gemaakte kosten.
 • De uitslag moet negatief zijn en de reiziger dient dit middels een Engelstalige gezondheidsverklaring inclusief paspoortgegevens aan te kunnen tonen gedurende de reis.
 • De testuitslag dien je geprint aan te kunnen tonen.
 • Naast de testuitslag ontvang je bij een negatief resultaat ook een afreisdocument. Dit document is nodig  om naar de bestemming te kunnen vertrekken.
 • Zonder uitslag en afreisdocument kun je niet op reis. 
 • Voor Griekenland is het verplicht een keel-neus swab test te laten afnemen.
 • LET OP: Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je beschikt over de juiste documenten.

Welke eisen stelt TUI aan de test en gezondheidsverklaring?

TUI stelt testen voorafgaand aan de reis verplicht voor de bestemmingen Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten en Cyprus. Griekenland: Vanaf 8 september tot 30 september enkel verplicht voor reizigers met een permanente residentie in België. Dit is verplicht ondanks dat sommige lokale autoriteiten afwijkende voorwaarden stellen. Voor Madeira adviseren wij zeer dringend de Covid-19 PCR-test voor vertrek in Nederland af te laten nemen. Dit gezien het risico op een verplichte quarantaine bij een positieve test op de bestemming.

 

Waar kan ik de PCR-test laten afnemen?

In samenwerking met HetHuisartsLab kun je je op een groot aantal locaties in Nederland laten testen.

Deze laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd en ook de lokale autoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven op de gezondheidsverklaring die je na de test ontvangt. Je vindt de testlocaties van HetHuisartsLab verspreid over Nederland. Bekijk de website van HetHuisartsLab voor een locatie bij jou in de buurt.

 

Voor wie is de test verplicht?

De test is verplicht voor alle volwassenen die afreizen naar Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Cyprus, Madeira of Griekenland. Per 1 september is voor Griekenland geen negatieve PCR test meer noodzakelijk voor inwoners van Nederland. Voor reizigers met een permanente residentie in België is de PCR-test vanaf 8 september tot 30 september. Per land zijn er afwijkende regels omtrent het testen van kinderen:

 • Curaçao kinderen en baby’s vanaf 0 jaar
 • Griekenland kinderen vanaf 10 jaar. Enkel noodzakelijk voor reizigers met een permanente residentie in België vanaf 8 september
 • St. Maarten kinderen vanaf 11 jaar
 • Madeira kinderen vanaf 12 jaar
 • Bonaire kinderen vanaf 12 jaar
 • Cyprus kinderen vanaf 12 jaar
 • Aruba kinderen vanaf 15 jaar

Hoe kan ik de test reserveren?

 • Gezien de doorlooptijd naar het systeem van HetHuisartsLab is het niet mogelijk om de registratie direct na boeken te voldoen. De registratie kun je 2 werkdagen ná boeking afronden met de juiste vouchercode. 
 • Via deze link kom je op de speciale webpagina van TUI bij HetHuisartsLab waar je je kunt registreren voor een Covid-19 PCR-test. Zorg dat je te allen tijde de registratie voldoet via het registratieformulier met het TUI/KRAS logo. Zo ben je er zeker van dat de test gedeeltelijk of geheel wordt vergoed.
 • Vul bij de registratie alle gegevens correct in en controleer deze voordat je het formulier verzend. Foutief ingevulde formulieren kunnen niet meer aangepast worden.
 • Na registratie kun je op iedere locatie in Nederland terecht tijdens een inloopspreekuur van HetHuisartsLab. Het is niet mogelijk om een afspraak te maken voor een specifieke tijd of plaats. Bij de afnameposten zal voor afname gevraagd worden wanneer de vlucht vertrekt. Indien je te laat bent voor afname van de test ten opzichte van de vertrektijd van het vliegtuig, dan wordt de test niet meer afgenomen.
 • Als dit niet lukt (om welke reden ook) neem dan contact op met HetHuisartsLab om de opties te bespreken om lastminute nog een verklaring te krijgen. 
 • Je ontvangt de uitslag van deze test per sms en de Covid-19 Health Declaration per e-mail uiterlijk om middernacht de dag voor je vertrek. 
 • Iedereen die geen test-uitslag heeft gekregen om 00.00 uur vóór de vertrekdag, krijgt van HetHuisartsLab een e-mail met het verzoek om zich via een formulier te melden. Het formulier is ook te vinden op https://www.hethuisartslab.com/delayed-results. Deze mag alleen ingevuld worden voor vertrekken op diezelfde dag na 00.00 uur.
 • Voor sommige bestemmingen is het noodzakelijk om van te voren de Covid-19 Health Declaration in te dienen via een digitale portal. Zie hieronder het schema voor welke bestemmingen dit geldt.

 

Wanneer wordt mijn PCR-test geheel of gedeeltelijk vergoed door TUI?

Pakketreizen
TUI vergoedt voor alle TUI en Kras klanten die op reis gaan naar Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Cyprus of Madeira, en voor reizigers met een permanente residentie in België met vertrek naar Griekenland vanaf 8 september en een vertrekdatum tot en met 31 oktober 2020, de PCR-test volledig indien je een pakketreis hebt geboekt inclusief vliegreis met TUI fly, KLM of Transavia. Registratie voor deze volledige vergoeding van de test is mogelijk via deze speciale landingspagina.

Voor klanten die op reis gaan na 31 oktober 2020 is nog geen informatie bekend. Zodra deze informatie bekend is zal dit worden toegevoegd aan deze pagina.

Ticket only
TUI vergoedt voor alle ticket only klanten die op reis gaan naar Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Cyprus of Madeira, en voor reizigers met een permanente residentie in België met vertrek naar Griekenland vanaf 8 september, een deel van de kosten waardoor de PCR-test tegen een gereduceerd tarief van €85,- kan worden aangeboden. Deze kosten dien je bij registratie te voldoen aan HetHuisartsLab. Deze vergoeding ontvang je met het invullen van de persoonlijke vouchercode.

Ticket only klanten zijn klanten die:

 • Alleen een vliegticket hebben geboekt bij TUI met TUI fly, KLM of Transavia
 • Alleen een accommodatie hebben geboekt bij TUI met een minimaal verblijf van zeven nachten

Werkt je vouchercode niet? Neem dan contact op met het Customer Services Center of je TUI reisagent. De PCR-test kan achteraf niet meer worden gedeclareerd.

Nu registreren

Via deze registratielink word je doorgelinkt naar de website van HetHuisartsLab. Wanneer je via deze link een PCR-test aanvraagt dan ga je een overeenkomst aan met HetHuisartsLab. Deze aan te vragen test wordt geen onderdeel van een eventueel door jou te boeken (pakket)reis bij TUI. TUI is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door HetHuisartsLab. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst dien je je te wenden tot HetHuisartsLab.

Zie hieronder hoe elke bestemming omgaat met het aanleveren van de gezondheidsverklaring

Voor Curaçao dien je de gezondheidsverklaring zowel te uploaden in de portal voor de aanvraag van de digitale immigratiekaart als geprint mee te nemen op vakantie en toon je op verzoek van de luchtvaartmaatschappij en de lokale autoriteiten.

Curaçao: Dien je gezondheidsverklaring hier in
Aruba: Dien je gezondheisverklaring hier in en neem de bevestiging geprint mee
Bonaire: Dien je gezondheidsverklaring hier in en neem de bevestiging geprint of digitaal mee
St. Maarten: Dien je gezondheidsverklaring hier in
Madeira (Funchal): Dien je gezondheidsverklaring hier in
Cyprus: Geprinte versie van de gezondheidsverklaring meebrengen

 

Wat als ik of iemand uit mijn reisgezelschap positief getest wordt?

Als jij of iemand uit het reisgezelschap positief getest wordt, dan kan diegene niet reizen. Wij verzoeken je in dat geval zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ons Customer Services Center op 088-0885885.