VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

Een aantal TUI bestemmingen verplicht reizigers om voorafgaand aan hun aankomst een PCR test te doen. Als je een reis hebt geboekt bij TUI, dan vergoedt TUI deze test voor je. Voorwaarde is dat je de test vóór je vertrek in Nederland laat afnemen. Wij werken hiervoor samen met Reisprik en Huisartsenlab. Hieronder vind je meer informatie over de werkwijze, wat we voor jou geregeld hebben en welke zaken we van jou verwachten.

 

Wat is een PCR-test?

Bij een PCR-test wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Na afname van de test ontvang je de volgende dag de uitslag met gezondheidsverklaring.

 

Welke eisen stellen de bestemmingen en TUI aan de test en gezondheidsverklaring?

De test moet binnen 72 tot 24 uur voor vertrek zijn afgenomen, de uitslag moet negatief zijn en dit dient door de reiziger in een gezondheidsverklaring tijdens de reis aangetoond te kunnen worden. In de praktijk betekent dit dat reizigers twee dagen voor de vertrekdatum hun test moeten laten afnemen. TUI stelt testen voorafgaand aan de reis verplicht voor de bestemmingen Aruba, Bonaire en Curaçao. Voor Cyprus en Madeira adviseren wij zeer dringend de Covid-19 (PCR) test voor vertrek in Nederland af te nemen. Dit gezien het risico op een verplichte quarantaine bij een positieve test op de bestemming.

 

Waar kan ik de PCR-test laten afnemen?

In samenwerking met Reisprik of Huisartsenlab kun je je op een groot aantal locaties in Nederland laten testen.

Deze laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd en ook de lokale autoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven op de gezondheidsverklaring die je na de test ontvangt. Je vindt de testlocaties van Reisprik of Huisartsenlab verspreid over Nederland. Bekijk de website van Reisprik voor een locatie bij jou in de buurt.

 

Wanneer ontvang ik een gratis PCR-test?

Alle TUI en Kras klanten die reeds een boeking hebben gemaakt naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Cyprus of Madeira met een vertrekdatum tot en met 31 augustus 2020:

 • Pakket klanten met TUI fly, KLM en Transavia
 • Ticket Only klanten met TUI fly (ook omgekeerde retouren)
 • Voor Ticket Only KLM en Transavia is de test niet inbegrepen
 • Accommodatie only klanten met een minimaal verblijf van zeven nachten

TUI vergoedt de test tenzij je bent verzekerd voor een dergelijke test via je zorgverzekering. Mocht dit het geval zijn, dan heeft dit geen effect op je eigen risico. Je ontvangt een gratis test zolang de PCR testen verplicht zijn voor de betreffende bestemming.

 

Voor wie is de test verplicht?

De test is verplicht voor alle volwassenen. Voor Curaçao en Cyprus geldt de testverplichting voor kinderen vanaf 0 jaar. Voor Aruba vanaf 12 jaar. En voor Madeira is een PCR-test verplicht voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor Bonaire is de testverplichting voor kinderen op dit moment nog onbekend.

 

Hoe kan ik de test reserveren?

 • Via de speciale landingspagina kom je op de TUI pagina bij Reisprik waar je de test kunt reserveren op een locatie naar keuze.
 • Zorg ervoor dat je ALTIJD de reisverklaring aanvinkt. (Is de test al afgenomen en heb je de reisverklaring niet aangevinkt graag z.sm. contact opnemen met Reisprik - info@reisprik.com.)
 • Zorg ervoor dat de afspraak altijd 48-72 uur voor vertrek wordt ingepland. Anders kan er geen garantie worden gegeven dat de uitslag op tijd binnen is. Als dit niet lukt (om wat voor reden ook), neem dan contact op met Huisartsenlab of Reisprik om de opties te bespreken om lastminute nog een verklaring te verkrijgen.
 • Op de geboekte datum en tijd bezoek je de praktijk voor de PCR-test. Breng je boekingsbevestiging, geprint of in de TUI app, mee naar de afspraak. Het reserveringsnummer dient aangetoond te worden tijdens de afspraak.
 • Betaal de test aan Huisartsenlab. Je krijgt deze kosten teruggestort van Reisprik.
 • Je ontvangt per e-mail de uitslag en een gezondheidsverklaring de dag na de afname van de test tussen 16:00 en 22:00 uur.

 

Hoe kan ik de test declareren?

 • Je dient de test voorlopig eerst zelf voor te schieten en te betalen aan Huisartsenlab als de test wordt uitgevoerd.
 • De gemaakte kosten kan je vervolgens declareren via Reisprik door een mail te sturen naar factuur@reisprik.com.
 • Vermeld hierbij uw naam, bankrekeningnummer (IBAN, boekingsnummer)

 

Hoe zorg ik dat de uitslag van mijn gezondheidsverklaring op mijn bestemming bekend is?

Deze gezondheidsverklaring dien je voor Aruba, Bonaire en Curaçao te uploaden in de portal voor de aanvraag van de digitale immigratiekaart en neem je mee op vakantie en toon je op verzoek van de luchtvaartmaatschappij en de lokale autoriteiten.

Curaçao: Dien je gezondheidsverklaring hier in
Aruba: Dien je gezondheidsverklaring hier in
Bonaire: Geprinte versie van de gezondheidsverklaring meebrengen
Madeira (Funchal): Dien je gezondheidsverklaring hier in
Cyprus: Geprinte versie van de gezondheidsverklaring meebrengen

 

Wat als ik of iemand uit mijn reisgezelschap positief getest wordt?

Als jij of iemand uit het reisgezelschap positief, dan kan diegene niet reizen. Wij verzoeken je in dat geval zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ons Contact Center op 088-0885885.