Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Harz

Algemene informatie over Harz

De Harz is een middelgebergte in Duitsland dat zich uitstrekt over de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. Dit gebied is rijkelijk beloond met oneindige loof- en naaldbossen, steile rotsen, glooiende heuvels en heldere meren. Naast de vijftig tinten groen zijn de romantische vakwerkstadjes hetgeen de Harz zo aantrekkelijk maakt. Dwaal bijvoorbeeld door de smalle steegjes van Quedlinburg waaraan bontgekleurde vakwerkhuizen staan te pronken. Maar ook het stadhuis van Wernigerode is een bezichtiging waard. Het landschap van de Harz is op verschillende manieren te ontdekken, maar de meest bijzondere is toch wel per stoomtrein. In dit gebied ligt namelijk de oudste spoorbaan van Duitsland: de Brockenbahn. Een 19 kilometerlange tocht door een prachtig landschap om uiteindelijk de top van de hoogste berg, de Brocken-Gipfel, te bereiken.

Beziens- & wetenswaardigheden van Harz

Bezienswaardigheden

Bocksberg, Brocken, Braunlage, Mijnstad Rammelsberg, Kasteel Wernigerode, Glasmanufaktur Harzkristall

Wetenswaardigheden

HarzCard, Wandelen in de Harz


Cultuur van Harz

Algemeen

Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het gebied kent tal van kastelen en monumenten die de moeite van een bezoek zeer zeker waard zijn. In het gebied zijn vele oude gebouwen en een diversiteit aan architectonische stijlen te vinden.


Eten & drinken in Harz

Algemeen

De keuken van de Harz kent een lange historie. Recepten worden generaties lang aan elkaar doorgegeven. De keuken biedt een diversiteit aan gerechten met wild, vis en bosvruchten. Een specialiteit is gebakken haas gekruid met tijm, marjolein, ui en knoflook, overgoten met rode wijn. Dit gerecht wordt geserveerd met bosbessensaus en Semmeltorte (harde broodjes met noten). Andere specialiteiten zijn de Knoblauchraumsuppe (knoflookroomsoep) en Truthahn (haan).


Feesten & Evenementen in Harz

Evenementen

Walpurgisnacht,


Geografie van Harz

De Harz is verdeeld over de bondsstaten Saksen-Anhalt, Nedersaksen en Thüringen. Het gebied bestaat uit de Oberharz in het noordwesten en de Unterharz in het zuidoosten. Rondom de Harz bevindt zich het Harzvorland.

Ligging

De Harz ligt ten zuidoosten van Hannover.

Totale oppervlakte van Harz is 2226 km²

hoogste punt: 1142

Kinderen in Harz

Er zijn diverse mogelijkheden voor kinderen in deze streek. Zo is er het sprookjesbos in Bad Harzburg en kan met een treintje een tocht gemaakt worden over de honderd jaar oude Schmalspurbahn.


Natuur & klimaat van Harz

Natuur

Het landschap van de Harz is zeer gevarieerd. Het Harzgebergte is dichtbebost en glooiend. De Harz behoort tot de mooiste stukjes natuur van Duitsland. Het is een prachtig, bosrijk gebied met een sterk wisselend karakter. In het westen is het landschap ruig en bergachtig met moerassen, steile bergwanden en schilderachtige stuwmeren. Het noorden en de hooggelegen streken bestaan voornamelijk uit sparrenbossen waar mooie lange wandelingen gemaakt kunnen worden. Het landschap met zijn sparrenwouden, rotsen en veengebieden is zeer geliefd bij natuurliefhebbers.

Klimaat

Het klimaat van de Harz lijkt veel op dat van Nederland. Zowel 's zomers als 's winters zijn er regelmatig wolkenpartijen die voor flink wat regen zorgen. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat. Januari is de koudste maand met temperaturen die variëren van één tot zes graden Celsius onder nul. Juli is de warmste maand met gemiddelden van zeventien tot twintig graden Celsius. In het middelgebergte, waartoe de Harz behoort, kennen de lage beschutte delen koude winters en warme zomers.

Flora en Fauna

Een groot deel van de bossen in de Harz maakt deel uit van het nationale park de Harz. Dit park staat bekend om zijn opvallende flora en bijzondere geologische elementen. Er zijn twee belangrijke natuurreservaten, de Hochharz en de Harz, met mooie sparrenwouden, rotspartijen, veengebieden en loofbossen in de lager gelegen streken. De Harz kent een grote variëteit aan bloemen en planten.


Praktische informatie over Harz

Openbaar vervoer en transport

trein: Er rijden diverse stoomtreinen met oude locomotieven die een intensieve treindienst onderhouden.

Overige informatie

De Harz kent geen tijdsverschil met Nederland.


Sport in Harz

In de Harz kun je naar hartelust wandelen, golfen, motorrijden, mountainbiken en fietsen.


Uitgaansleven in Harz

In de Harz liggen diverse gezellige stubes en lokale bars.


Tips voor Harz

Tip, Tip


Terug naar boven

Foto's Vakantie Harz

Foto 15 van 15
3 van 6 resultaten vakantie naar Harz Toon alle resultaten in Harz
Ma 18 okt 2021 (6 dagen)
Bus
Halfpension
399,- per persoon
Bekijk
Ma 13 sep 2021 (6 dagen)
Bus
Halfpension
459,- per persoon
Bekijk
LAST MINUTE!
33 beoordelingen van TUI-gasten
8,6
Do 10 jun 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
348,- per persoon
Bekijk
3 van 6 resultaten vakantie naar Harz Toon alle resultaten in Harz