COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Languedoc & Roussillon Kust

Algemene informatie over Languedoc & Roussillon Kust

De Languedoc & Roussillon Kust is een streek in het zuiden van Frankrijk die grenst aan de Middellandse Zee. Aan deze kust liggen talloze leuke badplaatsen, waaronder Argelès sur Mer, Cap d'Agde, Marseillan Plage en Torreilles Plage. Fijne zandstranden met gezellige strandtentjes, zoals ‘Plage des Pins’ in Argelès sur Mer of ‘Le Môle’ in Cap d'Agde voeren hier de boventoon. Voor de heerlijkste zeevruchten kan men aanschuiven bij restaurant 'Les Tresors de la Mer' in Cap d'Agde en het streekproduct 'Brasucade de moules', gegrilde mosselen, proeven. Naast gastronomisch genieten is de Languedoc & Roussillon Kust ook een bestemming om te genieten van cultuur en historie. De middeleeuwse stad Carcassonne staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De citadel wordt omringd door een brede stadsmuur met 52 authentieke torens. Bij het betreden van de Porte Narbonnaise, de hoofdingang, wordt men bedwelmd door de betoverende schoonheid. Oude pleintjes, antieke fonteinen en smalle steegjes kenmerken de stad, maar ook de Basiliek Saint-Nazaire, bekend om zijn gebrandschilderde ramen uit de 14e eeuw, is een echte 'eyecatcher'.

Geschiedenis & politiek van Languedoc & Roussillon Kust

Geschiedenis

In de 12e eeuw annexeerde de Koning van Aragon de Roussillon, maar één eeuw later werd het gebied veroverd door de Balearen. Aan het einde van de 13e eeuw werd het gebied gesplitst in twee delen na de dood van de Argonese koning. Weer bijna twee eeuwen laten, in 1469, viel het gebied samen met Spanje in handen van Ferdinand van Argon toen hij trouwde met Isabella van Castilië. In 1640 werd Catalonië zelfs gevoegd aan het rijk. Uiteindelijk sloten Frankrijk en Spanje in 1659 het Verdrag van de Pyreneeën, waardoor Roussillon tot de dag van de vandaag Frans grondgebied is.


Natuur & klimaat van Languedoc & Roussillon Kust

Natuur

Languedoc-Roussillon Kust ligt in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee. Het gebied grenst tevens aan het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief en de Pyreneeën. Languedoc-Roussillon Kust strekt zich maar liefst uit over 240 km vanaf de Côte Vermeille tot de Camargue. Tot Languedoc-Roussillon behoort ook een zuidoostelijke rand van het centraal Massief dit gebied bestaat grotendeels uit zogenaamde 'causses', ofwel doorsneden met kloven kalksteenplateaus.

Flora en Fauna

In Languedoc-Roussillon Kust komen vooral boomsoorten voor als de plataan, de cipres en de micocoulier en niet inheemse soorten zoals de sinaasappelboom, de amandelboom, de cederboom en de eucalyptus. Verder vind je veelal begroeiing als esdoornstruiken en diverse kruidenstruiken als rozemarijn, tijm en lavendel. Languedoc-Roussillon is bekend om zijn roze flamingo's en wilde paarden, maar ook zoogdieren als de zwarte inheemse Camarguestier en de moeflon. Kleinere zoogdieren die regelmatig voorkomen in dit gebied zijn de das, genetkat, lynx, bunzing, steenmarter en vos.

Stranden

Nationale parken

Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc


Terug naar boven

Foto's Vakantie Languedoc & Roussillon Kust

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Languedoc & Roussillon Kust

3 van 4664 resultaten vakantie naar Languedoc & Roussillon Kust Toon alle resultaten in Languedoc & Roussillon Kust
769 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,9
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • Ruime appartementen en bungalows
 • SMEG koelkast en Nespresso koffie
 • Relax in de hangmat op je terras
 • Duikcursussen voor liefhebbers
 • Smile! Met duurzaamheidslabel
Wo 7 okt 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
Nu 39% goedkoper! dan gemiddeld in Curaçao
699,- per persoon
Bekijk
LAST MINUTE!
191 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
7,8
 • Privé zandstrand voor de deur
 • Grenzend aan hip Mambo Beach
 • 24 uurs All Inclusive
 • Extra voordelen Sun Club kamers
 • Animatie voor jong en oud
 • Gratis shuttle service Willemstad
Za 26 sep 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
Nu 21% goedkoper! dan gemiddeld in Curaçao
899,- per persoon
Bekijk
56 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
7,1
 • Met recht de populairste camping
 • Alle denkbare faciliteiten
 • 4 restaurants: pasta, vlees, vis
 • Maar liefst zes zwembaden
 • Camping met ca. 1800 plaatsen
 • Vervelen is hier geen optie
Za 10 apr 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
186,- per app./bungalow
Bekijk
3 van 4664 resultaten vakantie naar Languedoc & Roussillon Kust Toon alle resultaten in Languedoc & Roussillon Kust