Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Pico

Algemene informatie over Pico

Pico is het op een na grootste eiland van de Azoren. Het eiland heeft 120.000 inwoners en de naam ontleent het eiland aan de vulkaan die het landschap domineert, de Pico, in het Portugees Pico Pequeno of Piquinho (Picootje). Deze vulkaan is de hoogste berg van Portugal. 987 hectare van het wijngaardenlandschap van het eiland staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De wijngaarden bestaan uit duizenden kleine rechthoekige stukjes land, die ommuurd zijn. De muren lopen parallel aan de rotskust en beschermen de wijnranken tegen de wind en het zeewater. Al in de 15e eeuw begonnen de eerste kolonisten in moeilijke omgevingsomstandigheden met deze manier van wijnbouw, die vroeger veel meer voorkwam. Op Pico is dit landschap bewaard gebleven.

Cultuur van Pico

Algemeen

Veel festiviteiten op het eiland zijn gerelateerd aan het geloof.


Geografie van Pico

Pico is een van de eilanden van de Portugese Azoren, ten noorden van Pico ligt het eiland Sào Jorge en ten westen Faial.


Natuur & klimaat van Pico

Natuur

Het eiland wordt gedomineerd door de oude vulkaan Ponta do Pico. Met zijn 2.300 meter is de vulkaan de hoogste berg van Portugal. De omgeving rondom de vulkaan bestaat uit donkergekleurde lavagronden. Deze lavagronden bevatten veel voedingstoffen het eiland kent dan ook veel begroeiing.


Sport in Pico

Op Pico kan men prachtige wandelingen maken.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Pico

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Pico Toon alle resultaten in Pico
3 beoordelingen van TUI-gasten
8
Wo 8 sep 2021 (11 dagen)
Vanaf Amsterdam
Huurauto
1729,- per persoon
Bekijk
2 beoordelingen van TUI-gasten
8,5
Za 4 sep 2021 (12 dagen)
Vanaf Amsterdam
Huurauto
1812,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Pico Toon alle resultaten in Pico