Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Utah

Algemene informatie over Utah

Utah staat bekend om zijn geografische verschillen. Besneeuwde bergtoppen, ruige woestijnen, wilde rivieren en kabbelende beekjes door groene valleien, in Utah vindt u het allemaal. Bij de Amerikanen staat Utah bekend om zijn zeer prettige leefklimaat en de vriendelijke bewoners. Laat u verrassen door deze prachtige en gastvrije staat!

Beziens- & wetenswaardigheden van Utah

Wetenswaardigheden

Mormonen


Cultuur van Utah

Algemeen


Geografie van Utah

Utah kan geografisch gezien verdeeld worden in drie gebieden. In het midden van de staat lopen de Rocky Mountains. In het oosten vindt u het Colorado Plateau, een woest, bergachtig en nagenoeg onbewoond gebied. In het westelijke deel ligt de Great Basin Region met vlakke gebieden gescheiden door bergketens.

Ligging

De staat Utah ligt centraal gelegen in het westen van de Verenigde Staten.

Totale oppervlakte van Utah is 220080 km²

hoogste punt: 4123
laagste punt: 664 m

Geschiedenis & politiek van Utah

Geschiedenis

Al minstens 11000 jaar leven er mensen in Utah. Blanke pioniers vonden het gebied te onherbergzaam om er een bestaan op te bouwen. Tot in 1847 enkele Mormonen het gebied doortrokken en hun leider een vallei, nu bekend als de 'Emigration Canyon', aanwees als het beloofde land. Hij was er van overtuigd dat het mogelijk moest zijn om het dorre woestijnlandschap om te toveren tot een vruchtbaar gebied. En inderdaad, na een moeilijke start en veel werk had ieder gezin enkele jaren later een paar hectare vruchtbaar land. Vijftig jaar later ging het gebied tot de Verenigde Staten behoren, maar pas nadat de kerk de traditionele polygamie had laten varen.

Politiek

Utah is van oudsher een conservatieve staat. De bevolking heeft al sinds 1964 niet meer voor een democratische presidentskandidaat gekozen.


Natuur & klimaat van Utah

Natuur

Utah heeft een zeer gevarieerde natuur. Van besneeuwde bergtoppen van Wasatch Range waar velen heentrekken voor een wintersportvakantie tot de grote zoutvlakten in het zuiden van Utah. Heel bekend zijn ook de nationale parken met hun weidse en uitgestrekte natuur in de valleien tussen de ontelbare oranjerode canyons die in Utah te vinden zijn.

Klimaat

Utah heeft een droog landklimaat met warme zomers en strenge winters. Wintertemperaturen schommelen rond de -5 graden Celsius, terwijl het kwik in de zomer tot ver boven de 30 graden kan stijgen.

Flora en Fauna

Veel voorkomende bomen zijn meidoorns, eiken, Joshua trees, blauwsparrendennen, jeneverbessen, espen en esdoorns. In zo'n groot gebied leven natuurlijk veel dieren. De meest aansprekende zijn de zwarte beer, de grizzlybeer, de lynx en de bighorn sheeps.

Nationale parken

Utah staat bekend om zijn nationale parken. Zion Park is het bekendste park. De naam is afgeleid van het Mormoonse woord 'zion' dat rust en veiligheid betekend. In dit schitterende gebied met zijn zeer gevarieerde vegetatie leven vele (bedreigde) diersoorten. Het gebied leent zich uitstekend voor lange wandelingen en backpacktochten en u kunt er zelfs kamperen.
aantal nationale parken: 5

Zion Park, Arches National Park, Bryce Canyon National Park, Canyonlands National Park, Capitol Reef National Park


Praktische informatie over Utah

Overige informatie

tijdverschil: 7

netspanning: Het Amerikaanse electriciteitsnet werkt op 110 Volt. volt


Terug naar boven

Foto's Vakantie Utah

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Utah

3 van 26 resultaten vakantie naar Utah Toon alle resultaten in Utah
23-daagse rondreis See it all Western USA
22 beoordelingen van TUI-gasten
8,8
Di 2 nov 2021 (23 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
2367,- per persoon
Bekijk
11-daagse rondreis The West Express
Di 19 okt 2021 (11 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
1514,- per persoon
Bekijk
12-daagse rondreis Western Discovery
Vr 12 nov 2021 (12 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
2220,- per persoon
Bekijk
3 van 26 resultaten vakantie naar Utah Toon alle resultaten in Utah