Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Manerba del Garda

Vanuit de tent wandel je vanaf een camping in Manerba del Garda zo naar het beroemde Noord-Italiaanse Gardameer. Voor een duik in het heldere water, dat schittert in de Italiaanse zon. Of voor het betoverende uitzicht op de omgeving, vol glooiende heuvels en bloeiende citrusbomen. Voor historische bezienswaardigheden maak je tijdens een vakantie aan het Gardameer een dagtrip naar Brescia. Terug naar de Romeinen op het Forum!

Camping Manerba del Garda

Kampeervakantie aan het Gardameer

Aan de westelijke oever van het bekende Italiaanse Gardameer ligt het kleine plaatsje Manerba del Garda. Waar je vanaf een camping direct aan het Gardameer zo vanuit je tent naar het sprankelende water wandelt. En als afwisseling kun je een duik in het ruime zwembad van de camping nemen. Wil je de oevers van het Gardameer verder verkennen? De heuvelachtige omgeving vol citrusbomen, met onderweg regelmatig de mooiste uitzichten, leent zich perfect voor lange fiets- en wandeltochten. En wie zelf geen fietsen heeft meegenomen, kan ze ook gewoon huren bij de camping van TUI.

Culturele stedentrip Brescia

Voor een historische stedentrip in Noord-Italië kun je vanaf de camping in Manerba del Garda de auto naar Brescia nemen. Deze stad op zo'n 40 minuten rijden, een van de grootste steden van de regio Lombardije, zit vol culturele bezienswaardigheden. Al in de oudheid bevond hier zich namelijk het antieke Brixia. Op het Forum Romanum zijn de overblijfselen van de Romeinse tempels nog altijd te bewonderen. Maar ook de renaissance is in Brescia volop vertegenwoordigd. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Duomo Nuovo, met een van de hoogste koepels van Italië. En een rijkelijk versierd interieur, met hoge zuilen, schilderijen en plafonddecoraties.