Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Castelló d'Empúries

Genieten van een zonvakantie aan de Spaanse Costa Brava en verblijven aan de rand van een historisch stadje? Kies dan voor een camping Castelló d'Empúries niet ver van de gelijknamige, middeleeuwse stad. Overdag kun je op het gouden strand van Can Comes luieren onder de zon. ’s Avonds zorgen de historische kerken en sfeervolle terrassen in Castelló d'Empúries voor een culturele avond uit.

Camping Castelló d'Empúries
Bekijk alle campings Castelló d'Empúries (1)

Zonnen op het strand van Can Comes

Aan de rand van het middeleeuwse Castelló d'Empúries is het voor zonaanbidders goed toeven op de luxe camping van TUI. Deze 4 sterrencamping aan de Spaanse Costa Brava ligt namelijk direct aan zee met het strand van Can Comes voor de deur. Hier is het overdag goed toeven met je tenen in het gouden zand en het frisse zeewater van de Middellandse Zee dichtbij. En dankzij de aanwezigheid van geurige pijnbomen zijn er ook genoeg schaduwrijke plekjes te vinden. De camping Castelló d'Empúries ligt dan ook in natuurpark Aiguamolls de l’Empordá. Natuurliefhebbers kunnen de wandelschoenen aantrekken voor een hike door de bossen en langs de kanalen.

Een middeleeuwse dag in Castelló d'Empúries

Als je de paden door natuurpark Aiguamolls de l'Empordá helemaal volgt kom je uit bij Castelló d'Empúries. In dit oude stadje komen de middeleeuwen tot leven. Smalle klinkerstraten, historische kerken en pleinen met pastelkleurige panden vormen het stadsgezicht in Castelló d'Empúries. Cultuurliefhebbers kunnen niet om de Santa Maria basiliek heen met de gotische façade en het museum El Tresor waar religieuze kunstwerken tentoon worden gesteld. Bijkomen van het struinen door de stad doe je bij een van de gezellige terrassen met een Spaanse vino. Al kun je op de camping Castelló d'Empúries ook ontspannen bij het zwembad.

Bekijk alle campings Castelló d'Empúries (1)